Bitcoin Maliye Bakanlarına kabusu yaşatıyor

Bitcoin Maliye Bakanlarına kabusu yaşatıyor
Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, altın ve merkez bankası dijital para birimlerine ek olarak kripto ve dijital varlık Bitcoin hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Varoufakis'un ''Bitcoin, itibari paranın yerini alması 'kabus' olacak'' sözü sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Kitco News ile konuşan; Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, son zamanlarda “kripto para birimlerinin değersiz olduğunu” düşündüğünü söylemişti. Varoufakis, sert duruşuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çok az insan, günlük olarak işlem yapmak için bildiğiniz kripto para birimlerini kullanır. Onları gerçekten satın alan veya kullanan çoğu kişi transfer eder. Bu bir yatırımdır, çoğu Bitcoin kullanıcısı için değeri vb. spekülasyon amacına hizmet eder.”

Eski maliye bakanı, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin itibari para birimlerinin yerini almayacağına inanıyor ancak alırsa bunun tam bir kabus olacağını aktarıyor:

“Bitcoin gibi kripto para birimlerinin tanımı gereği oligarşik olarak adlandıracağıma inanmıyorum, asla fiat para birimlerinin yerini almamalı, olamaz ve olsaydı bir kabus olurdu.”

İlgili Haberler