10 kişiden 9’unun internete erişim olmayan ülke Bitcoin’i resmi para birimi ilan etti. Sık elektrik kesintileri vatandaşları isyan ettiriyor

10 kişiden 9’unun internete erişim olmayan ülke Bitcoin’i resmi para birimi ilan etti. Sık elektrik kesintileri vatandaşları isyan ettiriyor
Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i resmi para birimi olarak ilan etmesi tartışmalara neden oldu. Zira bu sistem için gerekli olan elektrik ülkede sık sık kesilirken 10 kişiden 9’unun da internete erişimi yok.

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera, 21 Mayıs''ta Twitter''da Elon Musk''ınkilere benzer bir tweet attı.

Touadera tweetinde "Bizi izlemeye devam edin" yazarken mesajın altına ise Bitcoin''in Latince sloganı "Vires in Numeris" (Sayıların Gücü) ifadesini bıraktı.

Touadera bu mesajını Orta Afrika Cumhuriyeti''nin Bitcoin''i resmi ödeme aracı olarak kabul etmesinden yaklaşık bir ay sonra paylaştı.

Meclisin kararıyla Orta Afrika Cumhuriyeti, El Salvador''dan sonra Bitcoin''i resmi para birimi olarak kabul eden ikinci ülke olmuştu.

Ancak internet ve elektriğin gerekli olduğu bitcoin sistemi için bu ülke pek de uygun gibi gözükmüyor. Zira 2020''de yayımlanan bir tahmine göre her 10 Afrika Cumhuriyeti vatandaşından dokuzunun internete erişimi yok.

BBC News’ten Damian Zane ve Guy Bandolo’nun haberine göre, ülkede elektriğin de sık sık kesildiği de dikkate alınınca bazıları, kripto paraların geleneksel paraların yerini alacağı teorisinin sınanması için Orta Afrika Cumhuriyeti''nin en ideal yer olup olmadığını sorgulamaya başladı.

İlgili Haberler