09 Kasım En güzel cuma mesajları burada

09 Kasım En güzel cuma mesajları burada
Bugün Müslümanlar için mübarek gün sayılan cuma günü. Biz de sevdiklerinize ve çevrenizdekilere paylaşmanız için en güzel cuma mesajlarını, cuma duası haberimizde derledik.

Müslümanlar için kutsal gün sayılan cuma gününe özel resimli cuma mesajlarını, cuma günü yapılacak ibadetleri ve cuma duası nı yayınladık. Yapmanız gereken tek şey size uygun olan cuma mesajını seçip sevdiklerinize ve çevrenizdekilerle paylaşabilirsiniz. Hz. Âdem’in Cennetten çıkarılması, yeryüzüne yerleştirilmesi ve yeryüzü halifelik payesine ulaştırılması anlamına geldiği için, o da bu cihetle büyük bir nimettir. Demek ki cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğundan ötürü insanlar için büyük bir bayram günü olmuştur.

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

Cuma gününüz mübarek olsun

Rabbim tüm dua dualarımızı kabul etme dileğiyle Hayırlı cumalar 

Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ama gerçeğiniz asla düş olmasın. Hayırlı cumalar dilerim. 
cum1.jpg

CUMA GÜNÜ DUASI

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina MuhammedYa Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalblerini yumuşatmakmurad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalblerini yumuşat ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı!Bizim kalplerimizi de, onların kalplerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir!

Ya Rabbi!Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver ve lutfedeceğin bu kabiliyetleri senin rızan yolunda kullanmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi! 


“Şu duâ ile cum’a günü herhangi bir saatte duâ edilirse sahibine muhakkak icabet olunur.”


“Sen’den başka hiçbir ilâh yoktur. Ey Hannân, ey Mennân, ey gökleri ve yeri en güzel şekilde yaratan, ey Celâl ve ikrâm sâhibi!” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 7450)

cum3-001.png
CUMA GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

Cuma günü boyunca salavat getirmek yapılacak ibadetler arasında önde gelenlerdendir. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
“Günlerimizin en üstünü Cuma günüdür. O gün bana çok salat ve selam getirin. Çünkü sizin salat ve selamlarınız bana sunulur.” (Ebu Davud, Salat: 201.)

Cuma günü yapacağınız ibadetler arasında Kehf Suresini de okuyabilirsiniz. Büyük sevabı bulunan Kehf Suresi için Kuran'da şöyle buyrulmuştur:
“ Size bir sure haber vereyim mi ki, azamet sema ile arz arasını doldurmuş, onu yetmiş bin melek teşyi etmiştir? O sure Kehf suresidir. Kim Cuma günü bu sureyi okursa Allah onu öteki Cumaya kadar bu sure ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyadesi vardır. Ve semaya ulaşan bir nur verilir ve Deccal’in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu surenin sonundan beş ayet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır.” (Suyuti, el-Camiu’s-Sağir, no:2862)