1 milyon Ermeni 40 bin Kürt öldürüldü açıklaması yaptıktan sonra Nobel ödülü almıştı: Apar topar evlenmesinin nedeni belli oldu

1 milyon Ermeni 40 bin Kürt öldürüldü açıklaması yaptıktan sonra Nobel ödülü almıştı: Apar topar evlenmesinin nedeni belli oldu
Orhan Pamuk'un apar topar evliliğinin nedeni ortaya çıktı. Aslı Akyavaş hakkında bomba bir iddia gündeme geldi.

Nobel Edebiyat Ödülü’nü Türkiye’den kazanan (2006) tek isim olan Orhan Pamuk, evlendi. Apar topar gerçekleşen evliliğin sebebi ortaya çıktı.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, yaklaşık 10 yıldır aşk yaşadığı Aslı Akyavaş ile ilişkilerini resmiyete döktü. Çiftin apar topar yaptığı nikah merak konusu oldu.

İkilinin nikah töreni pandemi nedeniyle aile içinde gerçekleşti.

 

 

 

 

10 yıldır evlenmeyen çiftin apar topar evlenmesinin sebebi ortaya çıktı.

Akyavaş''ın hamile olduğu öne sürüldü. Bu yüzden çiftin alelacele evlendiği iddia edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Siyaset Bölümü mezunu olan Akyavaş, 2002 yılında California Üniversitesi’nde Pazarlama sertifika programını tamamladı.

Akyavaş, sağlık sektöründe yöneticilik görevlerinde yer aldı.

Pamuk’un evliliği, tıpkı romanları gibi döneminde çok konuşulan aşklarını da yeniden gündeme getirdi.

İlk evliliğini 1982 yılında Aylin Türegün ile yapan Orhan Pamuk’un bu evlilikten Rüya adında bir kızı bulunuyor. Evliliği 2001’de sona erdi.

Evliliği bittikten sonra ortaya çıkan en önemli ilişkisi Hint asıllı yazar Kiran Desai’yle oldu.

İki sevgilinin Hindistan’ın Turizm cenneti Goa’daki Calangute Beach’teki romantik tatili, Türk fotoğraf sanatçısının objektifine takılmıştı.

Beraberlikleri ortaya çıktığında Pamuk, Desai’ye aşkını itiraf etmiş ve “O çok akıllı, güzel bir insan ve büyük bir yazar” demişti.

O dönemde Pamuk gibi New York’ta yaşayan Desai de ödüllü bir yazar ve ikinci romanı ‘The Inheritence of Loss’ ile 2006 yılında prestijli Man Booker Ödülü’nü kazanmıştı.

Pamuk’un hayatına daha sonra ressam Karolin Fişekçi girmiş, ilişkileri ve ayrılıkları Fişekçi’nin açıklamaları ile Magazin gündemini hayli meşgul etmişti.

Fişekçi’den sonra Pamuk, Hamburg Üniversitesi’nde Türkoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Catharina Dufft’tan bir oğlunun olduğu iddiaları ile gündeme gelmişti.

Alman profesör, Orhan Pamuk’la yazarın 2005 yılında Alman Yayıncılar Ödülü’nü aldığı günlerde tanışmış ve Dufft’un oğlu Albert de 2006’da dünyaya gelmişti.

İddiaya göre Pamuk, Albert’i hiç görmedi.

İlgili Haberler