Müdahaleler küçük puan farkı büyük

Müdahaleler küçük puan farkı büyük
Müdahaleler küçük puan farkı büyük

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, saha kenarında basketbol antrenörü gibi yaptığı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, saha kenarında basketbol antrenörü gibi yaptığı
ufak müdahalelerle dikkat çekmeye başladı. Tecrübeli antrenörün sadece duran top ustalarını duruma göre belirlemesi bile 3 zorlu deplasmanda 9 puan getiren gollerin gelmesini sağladı

 

Sarı lacivertli kulübün başarılı teknik direktörü Ersun Yanal, maç içerisinde bir basketbol koçu gibi yaptığı ufak dokunuşlarla takımını maç içerisinde bir adım öne çıkarmayı başarıyor. Yanal’ın Emenike ile Galatasaray maçında yaşadığı diyalog bu durumun en çok konuşulan örneği olsa da, tecrübeli antrenörün 3 deplasman maçında kenardan verdiği direktifler takıma direkt 9 puan kazandırdı. Ersun Yanal, frikikler öncesi duruma göre vuruşu yapacak oyuncuyu kenardan belirliyor. Kasımpaşa maçında topun başı kalabalık olsa da Caner Erkin’in vurmasını istedi ve milli sol bek frikikten skoru eşitledi. Fenerbahçe o maçı son dakikalarda kazandı.

 


“Cris sen kullan”

Bursaspor deplasmanında Fenerbahçe  “kazandım”  derken, Batalla ile son dakikalarda büyük bir şok yaşadı. Maçın sonunda Webo’ya, Civelli tarafından yapılan faul sonrası topun başına Bruno Alves geçti ama Yanal Caner’i işaret etti. Caner’in şutu baraja çarpıp yavaşladı ve Egemen’in önünde kaldı. Egemen ise bir deplasmanda daha takımına son dakika golüyle 3 puan getirdi. Ersun Yanal’ın son müdahalesi ise Çaykur Rize maçında görüldü. Karşılaşma 1-0 Rizespor üstünlüğüyle sürerken, Fenerbahçe bir serbest vuruş kazandı. Yanal kenardan “Cris sen kullan, sen” diye bağırdı ve Kanarya’yı ayağa kaldıran gol geldi. Yanal’ın son haftalarda kenardan müdahalelerini sıklaştırması da dikkat çekti.

 

Kanarya zirvede kayıp istemiyor

Süper Lig’de bugün 20.00’de sahasında Akhisar ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, cezası nedeniyle tribünde sadece kadınlar ve çocukların izleyebileceği maçta sahadan 3 puanla ayrılmak istiyor. En yakın takipçisi Kasımpaşa ile arasında 8 puan fark olan 35 puanlı lider sarı lacivertliler kayıp yaşamak istemiyor. 19 puanla 9. sırada yer alan Manisa ekibi de güçlü rakibi karşısında sahadan puan ya da puanlarla ayrılmanın planlarını yapıyor. Fenerbahçe’de Caner cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Cezası sona eren Meireles forma verilmesi halinde sahadaki yerini alabilecek. Sınırda yer alan Egemen ve Emenike sarı kart görmeleri durumunda Karabük maçı öncesi cezalı duruma düşecek. Fenerbahçe, Akhisar ile 2 kez karşılaştı. Sarı lacivertliler, geçtiğimiz sezon oynanan maçları 2-1 ve 2-0’lık skorlarla kazandı. Aynı dönemde Akhisar Belediyespor çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu’na Eskişehirspor’un başında rakip olan Ersun Yanal’ın ise yüzü gülmedi. 2012-13’te Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı Manisa ekibi, Yanal’lı Eskişehir’i ilk maçta 1-0 yenerken, ikinci karşılaşma ise 1-1 sonuçlandı.

 

Fenerbahçe’den gurbetçi atağı

Sarı lacivertli kulübün, Standard Liege forması giyen 20 yaşındaki Türk futbolcu Alpaslan Öztürk için kulübüyle görüştüğü ifade edildi. Fenerbahçe’nin gelecek sezon yabancı kontenjanının 5+0+3 olması nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtildi.