İsrail polisinden gazeteciye şiddet

İsrail polisinden gazeteciye şiddet
İsrail polisinden gazeteciye şiddet

Foto muhabiri Uveysat: "İsrail polisinin müdahalesi sırasında atılan bir cisim yüzümde patladı. Üst çenem ve dişlerim kırıldı.

Mescid-i Aksa avlusunda cuma günü meydana gelen olayları görüntüleyen foto muhabiri Ata Uveysat, İsrail polisinin protestoya müdahalesi sırasında yaralandığını ve bir komiserinin hastaneye gitmesiniengellendiğini belirtti. Filistin'in önde gelen foto muhabirleri arasında gösterilen 3 çocuk babası Uveysat, Mescid-i Aksa avlusunda bir Filistinlinin başörtüsünün açılması ve yine bir İsrail askeri tarafından Kuran-ı Kerim'in çiğnenmesi olayları nedeniyle aynı yerde cuma günü düzenlenen protestoları görüntülediği sırada İsrail polisinin caminin avlusuna baskın yaptığını hatırlatarak, "İsrail polisinin müdahalesi sırasında atılan bir cisim yüzümde patladı. Üst çenem vedişlerim kırıldı. Sol yanağımdan bir operasyon geçirdikten ve 8 saat gözetim altında tutulduktan sonra hastaneden ayrıldım" dedi.

 

Söyleşi esnasında konuşmakta zorlanan Uveysat, yaralanmasının ardından Filistinli acil yardım ekibinin kendisini en kısa yol olan 100 metre uzaklıktaki El-Mağaribe Kapısı'na ulaştırdığını ancak burada İsrail polis komiserinin engeliyle karşılaştığını kaydetti. Uveysat, komiserin bunu en basit ifadeyle"ırkçı" bir üslupla yaptığını iddia etti. Uveysat, hastaneye gitmesini engelleyen polis komiserinin 15 yıl önce de fotoğraf negatiflerini vermeyi kabul etmediği için kendisini yumrukladığını anlattı. Kırılan dişlerinin ve çenesinin tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Uveysat, ilk yardım için hastaneye gitmesine engel olan bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi. Uveysat, daha önce de İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarına maruz kaldığını, son olarak aşırı dinci İsraillilerin attığı taşla başından yaralandığını vurguladı. Foto muhabiri Ata Uveysat, İsrail polis sözcüsünün, kendisinin tedaviyi reddettiğine yönelik açıklamasını ise şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.