Saman alevi gibi yanıp söndüler

Saman alevi gibi yanıp söndüler
Saman alevi gibi yanıp söndüler

Milli takımların alt yaş kategorilerinde fırtına gibi esen birçok yıldız adayı beklenen patlamayı yapamadı. Astronomik rakamlarl

Milli takımların alt yaş kategorilerinde fırtına gibi esen birçok yıldız adayı beklenen patlamayı yapamadı. Astronomik rakamlarla 3 büyüklere imza attıklarında hedeflerini “Avrupa” olarak belirleyen o isimler İstanbul’un parıltılı cazibesine kapılınca alt liglerin yolunu tuttu.

 

ürkiye’de genç yaşta ortaya koydukları performans ile birlikte geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen birçok isim beklenen patlamayı gerçekleştiremedi. Milli takımların alt yaş kategorilerinde fırtına gibi esen bu isimlerin arasında İstanbul’un gecelerinde kaybolanlar da var, yeteneklerini geliştiremeyen ya da disiplinsiz tavırlarıyla bileti kesilenler de... İşte o isimler ve şimdiki takımları

 


31 yaşında boşta kaldı
Kariyerine Dardanelspor’da başlayan Okan Koç, 2001’de G.Birliği’ne gitti. Orada 2 sezon oynadıktan sonra Beşiktaş’a geçen genç futbolcu, siyah-beyazlılarda beklenen patlamayı yapamadı. Kartal’dan sonra birçok takımda oynayan Okan, disiplinsiz davranışları ile kariyerini duraklattı ve 31 yaşında ve boşta kaldı.

 


Milli rekor kırmıştı
Galatasaray alt yapısından yetişen Cafercan, Türk futbolunda gelecek vaad eden önemli yıldız adayları arasında gösterilmesine rağmen kendinden beklenen çıkışı henüz gerçekleştiremedi. Genç Milli Takımlar seviyesinde 98 kez ile en fazla milli olan futbolcu olan Cafercan, kariyerine şu anda T. Linyitspor’da devam ediyor.

 


Aslan’dan Ordu’ya
Kariyerine G.Saray’ın alt yapısında başlayan 1987 doğumlu sol kanat oyuncusu Ferhat başarısıyla A Takım’a yükseldi. Kısa bir süre A Takım’da oynayan Ferhat, Hakan Balta’nın transferinde Manisaspor’a verildi. Daha sonra Trabzonspor’a transfer olan 26 yaşındaki isim şu anda Orduspor’da...

 


16’sında Hagi keşfetti
G.Saray alt yapısından yetişen Özgürcan, 2005 yılında Hagi tarafından A Takım’a alındı. Vasatı aşamayan genç futbolcu, Kayserispor, Sakaryaspor’da da forma giydi. 21 yaşındaki oyuncu şu anda Akhisar Belediye’nin kadrosunda.

 


Tiana gönderdi
Futbol macerasına Hertha Berlin’in altyapısında başlayan Aydın Karabulut, 2005-06 sezonu ortasında Beşiktaş’a transfer oldu. Ancak teknik direktör Jean Tigana’nın isteği ile gönderildi. Ankaraspor, Kardemir Karabük ve Elazğıspor’da oynayan Aydın, son olarak Sivas’a gitti.

 


5.5 sene Fener’deydi
Gaziantepspor’da dikkat çeken çeken Kemal Aslan’a Fenerbahçe’nin kapıları açıldı. Sarı lacivertlilerde fazla oynamamasına rağmen 5,5 sene kalan tecrübeli oyuncu, son olarak Denizlispor’da forma giydi.

 


7 sezonda 5 takım
1987 doğumlu orta saha oyuncusu Gürhan, Adanaspor’dan Fenerbahçe’ye transfer oldu. Kariyerinde çıkışa geçen Gürhan, sonrasında bocaladı. 2006 yılından sonra Sivas, Antalya, Bugsaş ve Göztepe formaları da giyen Gürhan, Hatayspor ile anlaştı.

 


Trabzon son şansıydı
16 yaşında A Milli Takım’a seçilen Batuhan Karadeniz, disiplinsiz davranışları nedeniyle 2 kez Beşiktaş’tan gönderildi. Bir türlü patlama yapamayan genç forvet, transfer olduğu Eskişehirspor’da tutunamayınca Trabzonspor kapılarını açtı. Ancak orada da gelişme gösteremeyince kadroya giremedi.

 


Şike davası sonu oldu!
Altay’da oldukça başarılı bir futbol sergileyen İbrahim Akın, 2004’te Beşiktaş’a transfer oldu ancak at yarışı sevdası yüzünden siyah-beyazlı camiadan uzaklaştırıldı. Şike davası sonunda TFF tarafından 2 yıl men cezası alan Akın’ın lisansı Gaziantepspor’da.

 


Gökdeniz’in veliahtıydı
Kariyerine Trabzonspor’un paf takımında başlayan 1990 doğumlu Barış, yetenekleriyle Gökdeniz’e benzetiliyordu. Ancak yapılan transferlerin gölgesinde kalan yıldız adayı, Trabzon halkının beklentilerine karşılık vermedi. 23 yaşındaki oyuncu 1461 Trabzon’da patlama yapmaya çalışıyor.

 


Arda’nın kaptanı Karabük’te
Türk Milli Takımı’nın her kademesinde görev yapan Uğur Uçar, gerek yaşadığı sakatlıklar gerekse beklenen gelişmeyi gösterememesinden dolayı Galatasaray taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Genç futbolcu PAF ve Genç Milli Takım’da Arda Turan’ın kaptanlığını yaptı. Şu anda ise Karabük’te.

 


Toraman’la kavga etti
Leverkusen’de profesyonel olan Sezer, Manisa ve Eskişehir’den sonra Fenerbahçe’nin yolunu tuttu ve sezon başında ise Beşiktaş’a geçti. Geniş kadroda istediği şansı bulamayan 27 yaşındaki oyuncu İbrahim Toraman ile kavgası sonrasında kadro dışı kaldı.