140 puanla alan üniversiteler 2021! YKS 140 barajı ne zaman yapılacak?

140 puanla alan üniversiteler 2021! YKS 140 barajı ne zaman yapılacak?
YKS baraj puanlarının düşürülmesi sonrasında öğrenciler 140 puanla alan üniversiteler listesini merak ediyor. Son yapılan değişiklikler ile beraber baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’te 170 olarak uygulanacak. Peki, YKS 140 barajı ne zaman yapılacak? 140 puan ile hangi üniversitelere girilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak yaptığı açıklamasında YKS sınavlarında baraj puanlarının düşürüldüğünü söyledi. Bu haber sonrasında öğrenciler ve velilerde YKS baraj puanı derdinde düştü. Son yapılan değişiklikler ile birlikte TYT''de 140, AYT ve YDT''te 170 olarak baraj puanı uygulanacak.

- AYT/YDT Puanı 180 ve üzerinde olan adayların "merkezi yerleştirme" ve "ek yerleştirme" işlemlerinde puan ve başarı sıraları korunarak tercih ve yerleştirme süreci daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacak.

- 2021 YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacak. İkinci ek yerleştirmede "TYT puanı asgari 140"; "AYT/YTD puanı asgari 170" olan adaylar da yararlanabilecek.

- "Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak" TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verildi.

- ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar "önlisans programlarında", AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar "lisans programlarında" boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabilecekler.

YKS boş kontenjan listeleri için tıklayınız