15 gün ek süre istediler

15 gün ek süre istediler
Delegenin iradesini görmezden gelerek sürecin mahkemeye taşınmasına neden olan MHP yönetimi, olağanüstü kongreyle ilgili mahkemeden 15 gün daha ek süre talep etti.

Yeniçağ / Özel / İstanbul

Milliyetçi Hareket Partisi'nde olağanüstü kongre için geri sayım devam ederken, genel merkezden de yeni hamleler geliyor. Olağanüstü kongre için noter onaylı toplanan 547 delegenin imzasını görmezden gelerek, konunun mahkemeye taşınmasına neden olan yönetim şimdi de süreci uzatmaya çalışıyor.

Delegenin iradesini ısrarlar görmezden gelen MHP yönetimi; genel başkan adayları, 17 il başkanı ve 547 delenin açtığı "olağanüstü kongre görülsün" davasında, mahkemeden 15 gün daha ek süre talep etti.

Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nin olağanüstü kongreyle ilgili parti yönetimine tanıdığı süre 15 gündü. Bahçeli yönetiminin isteği ile bu süre 30 güne çıkmış oldu. 

GENEL MERKEZ GERGİN

Genel merkeze ulaşan 547 delegenin imzanın noter onaylı ve eksiksiz olması yönetimde gerginliğe yol açtı. Parti kurmayları bu kadar yüksek bir sayıda delegenin yönetim değişikliği talep etmesiyle ilgili birbirlerini suçladıkları öğrenildi.

KONGRE İSTEYEN DELEGE SAYISI ARTIYOR

Genel başkan adaylarının topladıkları imzalar ve izledikler kampanya süreciyle ilgili yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Delegeyle ilgili yıldırma politikalarının da tutmayacağın anlayan yönetimin çeşitli iftiralar ile genel başkan ataylarını zan altında bırakmak istemesi camiada tepkiye neden oldu. Daha önceki seçim süreçlerinden aşina olunan bu yöntemin rahatsızlık oluşturduğu ve kongre isteyen delege sayısında da önemli bir artışa neden olduğu gelen bilgiler arasında.