15 Temmuz için büyük suçlama

Önce şunu söyleyeyim; Ahmet Davutoğlu, göreceksiniz Türkiye'nin gelecek siyasetine de hatta AKP'nin geleceğine de, Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğine de damga vuracak siyasetçi olacak.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara'nın AKP'li büyükşehir belediye başkanları Kadir Topbaş ve Melih Gökçek'i demokrasiyi katlederek görevden azledince, CNN Türk Televizyonunda Ahmet Hakan'ın "Tarafsız Bölge" canlı yayın konuğu olarak şunları söylemiştim:

"Bence kaleleri boşaltarak büyük bir hata yaptı. Beş önemli şehrin kaleleri boşaldı ve muhalefet partileri buna hala uyanamadılar. Ben olsam adaylarımı bugün açıklarım. Karşılarında Melih Gökçek, Kadir Topbaş gibi isimler yokken."

Bu linkten tekrar dinleyebilirsiniz:

Değerli okurlarım,

Erdoğan, AKP Genel Başkanı ve Başbakan da yaptığı Ahmet Davutoğlu'nu yakın çevresinden dışlayarak ve sonuçta da AKP'den kopmasına yol açarak çok önemli bir hata daha yaptı.

Yazımın özüne geçmeden şunu da vurgulayayım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Akit TV canlı yayınında Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Fatin Dağıstanlı, Kenan Alpay ve Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun'un sorularını yanıtladı. 

Ahmet Davutoğlu, Ali İhsan Karahasanoğlu'nu, "Sizin Allah aşkınıza dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?" diyerek öyle bir payladı, öyle bir hakaret etti ki, Karahasanoğlu kapkara oldu…

Şimdi gelelim yazımın özüne.

Davutoğlu, Başbakanlık görevi sırasında, halen tutuklu olan Mehmet Dişli'nin tasfiye edilmesi kararının neden uygulanmadığını şöyle anlattı:

"2015 YAŞ toplantısına (Yüksek Askeri Şura) giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik.

O dönem Sayın Hulusi Akar ve Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli'nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk.

Bunu MİT'ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli'nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi.

Bu devlet şeyi ile…

Girmek istemem detayına…

Ama şu bilinsin ki ben FETÖ'ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayıncaya kadar mücadele kararlılığı gösterdim."

Değerli okurlarım,

15 Temmuz kahpe darbe girişiminin bir numaralı ismi Yurtta Sulh Konseyi'nin Başkanı Mehmet Dişli, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.

Başbakan Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ısrarla işte bu Mehmet Dişli'yi 2015 yılı Yüksek Askeri Şura'da tasfiye etmek istiyorlar.

Adı emekli olacaklar listesine yazılıyor.

Davutoğlu'nun ifadesinde, "Son gece kanaat değişti" diyor…

"Son gece" araştırması yaptım…

Vurgulamam gerekir ki, YAŞ toplantısında Mehmet Dişli'nin emekli edileceğini bilen sadece iki sivil vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Ahmet Davutoğlu

Mehmet Dişli'nin ağabeyi Şaban Dişli, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi ve 22., 23., 24. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekiliydi.

Mehmet Dişli'nin emekliye ayrılmasının engellenmesi için ağabeyi Şaban Dişli'nin devreye girdiğini öğrendim.

İddiaya göre, Şaban Bey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "Son gece" yaptığı görüşmede "Fethullah Gülen ile ilişkisini kesti" şeklinde açıklamalar yaparak "söz ve güvence" vermiş…

İlk sorum şu; Şaban Dişli'ye kardeşinin emekli edileceği haberini kim verdi?

Mehmet Dişli'yi emekli olacaklar listesine koyan Erdoğan, Davutoğlu ve Hakan Fidan haber vermeyeceğine göre geriye kim kalıyor?

Değerli okurlarım,

Şimdi gelelim Davutoğlu'nun, "Bir darbe tehdidi var mı?" sorusuna verdiği çarpıcı yanıtına:

"Onu Cumhurbaşkanı'na soracaksınız. Bu soruları bana bu kadar rahatlıkla sorduğunuza göre ümit ederim Cumhurbaşkanı'na da sorarsınız. Bir gün davet edin, bu açıklıkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim…"

 Değerli okurlarım;

Günün soruları şöyle:

Mehmet Dişli, 15 Temmuz'dan bir yıl önce emekli edilseydi hain darbe girişimi yaşanır mıydı?

Mehmet Dişli'nin emekli edilmesini engelleyen Erdoğan, 15 Temmuz'un önünü açmış mı oldu?

Ahmet Davutoğlu, Mehmet Dişli'nin emekliliğinin engellenmesi konusunda son noktayı şu sözleri vurgulayarak söylemedi…

Bu devlet şeyi ile…

Girmek istemem detayına…

"Detay" ise şu iddiayı ortaya koymuyor mu?:

15 Temmuz için Erdoğan'a büyük suçlama yok mu?

Benim yorumum böyle, ya sizin ki?

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları