18 Nisan maske takma zorunluluğu kalkıyor mu?

18 Nisan maske takma zorunluluğu kalkıyor mu?
Maske zorunluluğu hakkında son dakika gelişmeleri oldukça yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı, pandemide gelinen noktada normalleşme sürecini başlatma kararı almıştı. Maske takma zorunluluğu ise ilk olarak açık havada kalkmıştı. Peki, 18 Nisan maske yasağı kalkıyor mu?

Koronavirüs salgını nedeniyle hayatımıza giren maske kullanımı, açık havada kalkmıştı. Bakan Fahrettin Koca''nın önümüzdeki hafta maske zorunluluğuna dair beklenen haberi vereceği bekleniyor. Koca, yaptığı açıklamada, ''''Hatırlarsanız geçen yıl maskeli bu son yazımız olacak demiştim.'''' sözlerine yer verdi.

2022 Maske Zorunluluğu Kalkıyor Mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımına dair yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısında okullar başta olmak üzere maske uygulamasının değerlendirileceğini belirtti.

Fahrettin Koca, ''''Şu an 19 ilimizde yoğun bakımda yatan Covid-19 hasta sayısı sıfır. Her geçen gün bunun azaldığını görüyoruz. Hatırlarsanız geçen yıl maskeli bu son yazımız olacak demiştim. O dönem inanan çok olmamıştı.

Geldiğimiz noktada bahar geldi o yaza giriyoruz. Giresun''da da üç ay önce hatırlarsanız Sağlık Bakanınız olarak yüksek sesle ifade ediyorum. En kötü günlerimiz geride kaldı endişe etmeyiniz müsterih olun diye konuşmam olmuştu. O dönemde de bilim insanı arkadaşlarımız dahil olmak üzere endişe ile yaklaştılar. Yine aynı şeyi söylüyorum, Endişe etmeyiniz en kötü günlerimiz geride kaldı müsterih olun.'''' dedi.