Bu kez patlatamadı

Bu kez patlatamadı
Sancaktepe’de hücre eve düzenlenen baskında polise ateş açan canlı bomba Dilan Kortak öldürüldü. MLKP opersyonunda ise HDP’li Yüksekdağ’ın danışmanı dahil 16 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da ’kadın canlı bomba’ öldürüldü

İstanbul Sancaktepe’de bir eve düzenlenen operasyon sırasında polislerin üzerine ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Olayda PKK üyesi bir kadın terörist öldürüldü. İstihbarat Şubesi ekipleri, terör- istlerin kırsal alandan İstanbul’a gelerek “canlı bomba eylemi” yapacağı ihbarı üzerine durumu Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine dün akşam saat 21.30 sıralarında 4 kişinin kaldığı belirlenen Sancaktepe Atatürk Mahallesi Dumanlar Sokak’taki bir apartmanın ikinci katındaki adrese operasyon düzenlendi. “Teslim ol” çağrısına PKK’ya ait olduğu belirtilen hücre evinden ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada “Gülçin” kod adlı Dilan Kortak (19) terörist öldü. Evde bulunan 3 şüpheli ise gözaltına alındı. Kortak’ın cesedi Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda incelendikten sonra Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada bekleyen Kortak’ın babası İbrahim Kortak, aile yakınları ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın da bulunduğu grupla polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Cenaze daha sonra İzmir’e gönderildi. Evde yapılan aramada 3 tabanca, yedek şarjör, çok sayıda mermi, diz üstü bilgisayar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

MLKP operasyonu

Öte yandan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında Bayrampaşa, Eyüp, Ümraniye ve Ataşehir olmak üzere 15 ilçede tespit edilen 20’ye yakın adrese helikopter ve özel harekât polisleri desteğiyle terör örgütü MLKP’ye yönelik operasyon düzenledi. Polis helikopteri operasyon yapılan bölgede havadan koordinasyon sağladı. Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın basın danışmanı olduğu belirtilen E.Ş. ile 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’nde HDP İstanbul milletvekili adayı olan Ç.K’nın da bulunduğu kaydedildi.