2020 yılının en başarılı siyasetçisi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

2020 yılının en başarılı siyasetçisi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
KKTC'de yayın yapan Volkan gazetesi cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı yılın en başarılı siyasetçisi seçti.

2020'nin en başarılı siyasetçisi Ersin Tatar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı 2020 yılının en başarılı siyasetçisi seçen Volkan gazetesinin haberi şöyle:
"Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 2020 yılına başbakan olarak girdi. Tatar’ın başında bulunduğu UBP-HP koalisyon hükümeti mart ayında baş gösteren covid 19 salgınıyla başarılı bir şekilde mücadele etti. Tatar ve ekibi yerinde alınan kararlarla can kaybının tekli rakamda kalmasını, salgının yayılmamasını  sağladı.

Pandemi ile altüst olan ekonomimizin ayakta durabilmesi ve ortaya çıkan sorunların aşılmasında  dönemin Başbakanı Tatar’ın  Anavatan Türkiye ile özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yardımcısı Oktay Fuat ile, kurduğu yakın ilişki ve karşılıklı anlayış önemli rol oynadı..

Tatar’ın gayretleri ile Anavatan Türkiye pandemi ile mücadelede  gerekli ilaç, tıbbı malzeme ve ekipmanı KKTC’ye gönderirken ekonomide korkulan çöküşün yaşanmaması için de Türkiye’den milyonlarca dolarlık kaynağın aktarılması sağlandı.

Tatar’ın başbakanlığı döneminde orman yangınlarına anında müdahale için bir yangın helikopteri KKTC’DE konuşlandırılırken, teknik sorunlar yaşanan Türkiye-KKTC su boru hattı süratle tamir edilerek anadolu suyu yeniden KKTC’ye ulaştırıldı. Kasım ayında ise  Lefkoşa acil durum Pandemi Hastanesi’nin açılışı yapıldı.

Ersin Tatar 18 Ekim’deki cumhurbaşkanlığı seçiminin her iki turunu da önde tamamlayarak cumhurbaşkanı seçildi. Tatar’ın ortaya koyduğu egemen eşitlik temelinde iki devlete dayalı çözüm modeli Kıbrıs Türk halkından destek aldı.

Tatar bundan böyle federasyon görüşmeyeceğini, müzakerelere kaldığı yerden mevcut bm parametreleri ile devam etmeyeceğini 3 kasım’da görüştüğü rum lider anastasiadis ve 1 aralık’ta görüştüğü bm genel sekreteri’nin kıbrıs özel danışmanı lute’a bildirdi.

Tatar önümüzdeki yılın ilk aylarında toplanacak olan gayrı resmi 5+1 konferansta yeni siyasetini  savunacağını açıkladı ve geri adım atmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar , Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunması ve mavi vatan sınırlarımızın belirlenmesinde önemli rol aldı.

Tatar’ın başbakanlığı döneminde Kapalı Maraş’ın açılması maksadıyla attığı cesur adımlar, cumhurbaşkanlığı döneminde de sürdü ve Maraş’ın açılması süreci başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın izlediği yeni siyaset ve kararlı tutumu ile KKTC’nin bölgemizdeki statüsü ve önemi en üst seviyeye yükseldi. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin tanınması ve birçok ülke ile siyasi, ekonomik, kültürel, sportif ve sosyal bağlar kurulması, Avrupa Birliği’nin haksız ve insan haklarını ayaklar altına alan ambargo ve izolasyonlarının ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalar yürütmeye başladı."
volkan-gazeteci-kktc.jpg