2021 Aşure günü ne zaman başlıyor? Aşure günü ne yapılır?

2021 Aşure günü ne zaman başlıyor? Aşure günü ne yapılır?
2021 Aşure günü ne zaman sorusuna yanıt buldu. Mübarek Muharrem ayının 10. günü idrak edilecek olan Aşure günü kaç gün sürer? Muharrem ayında oruç tutularak, aşure pişirilip dağıtılması İslam toplumunun önemli gelenekleri arasındadır.

Hicri takvim esas alındığında yılın 12. ve sonuncu ayı Zilhicce’nin sona ermesiyle Muharrem ayı başlar. Muharrem ayı, Hicri takvime göre yılın birinci ayı olarak kabul edildiğinden Aşure günüde Muharrem ayının onuncu günüdür.

Bu yıl Ağustos ayına tekabül eden Muharrem ayı, 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başladı. Muharrem ayı 7 Eylül’de sona erecek ve 8 Eylül 2021’de bu sefer de Safer ayı başlayacak.

2021 Aşure Günü Ne Zaman Başlıyor?

Muharrem ayının onuncu günü olarak kabul edilen Aşure ya da Aşura günü, 2021 yılında 18 Ağustos Çarşamba günü idrak edilecek. Muharrem orucu hicri takvime göre muharrem ayının ilk 10 günü tutulur.

Aşure Gününün Anlamı Nedir?

Arapçada on anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor. Hadis kaynaklarına göre, Hz. Nuh''un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa''nın Kızıldeniz''den geçerek İsrailoğulları''nı Firavun''dan kurtarması hadiseleri de bu günde gerçekleşti.