Formula 1 Rusya GP iptal edildi! Türkiye’de mi olacak?

Formula 1 Rusya GP iptal edildi! Türkiye’de mi olacak?
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş nedeniyle Formula 1 Rusya GP iptal edildi. Bu karar Türkiye'de mi düzenlenecek? dedirtti.

Formula 1 Rusya GP iptal edildi!

ShiftDeleteRusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa tüm dünya tepki göstermeye devam ediyor. Birçok ülke Rusya’ya karşı ciddi yaptırımlar uygulamaya başlarken, organizasyonlarda birer birer iptal ediliyor. 23 – 25 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olan Formula 1 Rusya GP‘nin iptal edildiği resmen açıklandı.

Resmi iptal açıklaması öncesinde iki önemli gelişme yaşandı. İlk olarak F1 pilotu Sebastian Vettel, dün verdiği demeçte yarış iptal edilmese dahi Rusya’da yarışmayacağını açıklamıştı.

İkinci gelişme: 2020 – 2021 yıllarında Formula 1’in takviminde yer alan Türkiye içerisinde bulunduğumuz 2022’de 23 yarışlık takvime alınmamıştı. Ancak çatışmaların başladığı gün Formula 1’in resmi internet sitesinde 2022 Türkiye GP bilet satış sayfası açıldığı görüldü. Bu sayfa bir süre sonra kaldırıldı ve yanlışlıkla yayına alındığı belirtildi. Ancak Rusya GP’nin iptali Türkiye ihtimalini güçlendirdi.

Formula 1 Rusya GP iptal edildi!

Rusya’da gerçekleştirilecek olan etkinliğin iptali ile alakalı Formula 1 tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde;

“FIA, insanları birleştirmek ve ulusları bir araya getirmek için olumlu bir vizyonla dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri ziyaret ediyor.

Ukrayna’daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor, mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını umuyoruz.

F1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşlar mevcut koşullarda Rusya Grand Prix’sini düzenlemenin imkansız olduğu görüşünde birleşti.“

F1’in internet sitesinde “yanlışlık” olduğu belirtilen Türkiye bilet satış sayfasının açılması ve Rusya etkinliğinin iptal edilmesi, Türkiye için umutları yeşertti.