25 saatir Bakan Berat Albayrak’ın istifasını vermeyen haber kanalları ilk kez ekrana yazmak zorunda kaldılar

25 saatir Bakan Berat Albayrak’ın istifasını vermeyen haber kanalları ilk kez ekrana yazmak zorunda kaldılar
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının üzerinden bir gün geçmesine rağmen Cumhurbaşkanlığın’dan bir açıklama yapmazken, ana akım medya da haberi görmezden gelmişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e istifanın sorulmasının ardından kanallar istifa haberini vermek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından yapılan istifa paylaşımına ana akım medya sessiz kalmıştı.

Haber Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşerken iktidara yakın haber kanalları istifa haberini görmemeyi tercih etti. İstifa mesajının üzerinden bir gün geçmesine rağmen herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, AKP MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e Bakan’ın istifası soruldu.

Ömer Çelik’e istifanın sorulmasının ardından ise “İstifa” kararını görmeyen haber kanalları haberi vermek zorunda kaldı.

Sözcü Ömer Çelik ise bu konuda bir açıklama yapamayacağını yetkisi dahilinde olmadığını belirtirken, "Görevden alma, istifayı kabul etme Cumhurbaşkanı’nın yetkisindedir" ifadelerini kullanarak istifa kararını yalanlamadı.

 

İlgili Haberler