Uğur Dündar Atatürk’ü andırmayan Ali Erbaş’a unutamayacağı sözler söyledi. Milyonların hislerine tercüman oldu

Uğur Dündar Atatürk’ü andırmayan Ali Erbaş’a unutamayacağı sözler söyledi. Milyonların hislerine tercüman oldu
Gazeteci Uğur Dündar, Cumhuriyetin 98. yılında Atatürk'ü anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı'na hakkını helal etmediğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma hutbesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan söz ederken Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmadı. Başkanlığın resmi sitesinde yer alan ‘Yaşlılara vefa, rahmet ve mağfiret vesilemizdir’ başlıklı hutbe metninde, yaşlı insanlara nasıl davranılması gerektiği anlatıldı.

Hutbenin sonunda ise Cumhuriyet Bayramı’ndan şu sözlerle bahsedildi: “Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.”

Hutbede, Türkiye’nin kurucusu, cumhuriyeti ilan eden Atatürk’ten hiç söz edilmemesi dikkat çekti.

UĞUR DÜNDAR: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Diyanet’in Atatürk’ü anmamasına bir tepki de gazeteci Uğur Dündar’dan geldi. Dündar sosyal medya hesabından paylaşım yaparak hakkını helal etmediğini aktardı.

Dündar paylaşımında, “Atatürk''ün hayata geçirdiği Diyanet''te, Cumhuriyet sayesinde koltuğa oturacaksın, ama Cumhuriyet''in 98. yıldönümündeki hutbede, onun kurucusu, ebedi liderimiz Atatürk''ün adını anmayacaksın! Seni kınıyor ve hakkımı helâl etmiyorum!” ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker Atatürk’ü anmayan Diyanet’e Peker de çok sert tepki gösterdi.

Peker paylaşımında, “Baldızla yapılan cinsel ilişkinin nikahı bozmayacağı fetvasını verecek kadar namussuz olanlar, kendilerine bağımsız bir ülke bırakan Gökbörü Atatürk’ü 29 Ekim’de anmayacak kadar vefasız, hain ve tabii ki kahpe olacaklardır.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler