Fenerbahçe başkanı sözünde durmalı

Fenerbahçe başkanı sözünde durmalı
Fenerbahçe başkanı sözünde durmalı

Kongreye sayılı günler kala başkan adaylarından Hulusi Belgü çarpıcı açıklamalar yaptı:

Ateşten gömleği giymeye soyunan Hulusi Belgü, Aziz Yıldırım’a yüklendi. Başkanın demokrasiyi askıya aldığını vurgulayan Belgü şunları söyledi: Sayın Başkan yöneticilerin sesini kıstı. Söylediklerinin tersini yaptı. Halkın takımında özgürlükler kısıtlanamaz. İhraç edilenlerin cezalarının kaldırılacağını söyledi. Ancak yerine getirmedi.

 

Fenerbahçe başkan adayı Hulusi Belgü, başkan Aziz Yıldırım’a yüklendi. Sarı-lacivertlilerde 2 Kasım’da yapılacak olan kongre öncesi ateşten gömleği giymeye karar veren Belgü, YENİÇAĞ’A önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunun Fenerbahçe’yi değil Aziz Yıldırım’ı tartıştığını söyleyen Belgü, Yıldırım’ın özgürlükleri hiçe saydığını vurgulayarak şunları söyledi: “Fenerbahçe’de yıllardır tek seslilik hakim. Bunun sorumlusu da başkan Aziz Yıldırım’dır. Sayın başkan kulübün sesini kısmıştır. Kendisinden başkasının sözü geçerli olmuyor ve istediğini yanlış ta olsa doğru da olsa yapılmasını istiyor. Verdiği hiçbir sözün arkasında durmamıştır. Kendisi için adalet isterken, sandığın ve demokrasinin kutsallığından bahsederken, kulüp içindeki uygulamalarıyla bunun tersini yansıtıyor. Biz dünya kulübünün sesini yeniden açmaya adayız.”

 


Cesur başkana ihtiyaç var
Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanlığının gücünü kullandığını belirten Belgü şöyle devam etti: “Gücün adaletsizliğinden dem vuran ve mağduriyetinden bahseden sayın başkan bilmelidir ki; Fenerbahçe başkanının ağzından çıkan söz hükümdür. Doğal olarak başkanın söylediklerinde samimi, sözlerine sadık olması gerekir. Ancak üyelere gönderdiği programı gösteriyor ki, aylar önce verdiği ‘Tüm ihraç cezalılarının cezaları kaldırılacaktır’ söylemini unuttuğu görülüyor. Henüz adaylık hakkımın olmamasına rağmen, aday olmamın sebebi sayın Aziz Yıldırım’ın, aday olmak istediğim takdirde gerekli düzenlemeyi yapacağına dair verdiği sözdür. O sözü tutacağına inanıyor ve önümde bir engel de olmayacağını düşünüyorum. Halkın malı olan F.Bahçe’nin, becerilerini kulübün hizmetine sunacak, üyeler ve kamuoyu tarafından takdir edilecek cesur bir başkana ihtiyacı var. Biz buna talibiz.”

 


Kulüp sorunlar yumağı
1988’de Aziz Yıldırım’ın listesinden yönetimine giren ancak kendi ifadesiyle doğrulardan ödün vermediği için başkan talimatıyla yönetimiden uzaklaştırılan Hulusi Belgü, sözlerini şöyle tamamladı: Aziz Bey Fenerbahçe sevgisi yüksek olan bir kişidir. Ancak faydasından çok zararı oldu. Başlangıçta başarılıydı ve kulübün menfaatleri için çalışıyordu. Zaman geçtikçe, paylaşan ve otoriter başkandan eser kalmadı. Artık hiçbir fikre saygı duymuyor, doğruları söyleyenleri yanında istemediği için kulüp yararına olan hizmetler aksadı. Bu yüzden önemli imaj kayıpları arttı. Sonuçta bugünkü sorunlarla uğraşan Fenerbahçe ortaya çıktı. Kısacası, Aziz Bey’in tek adamlık hırsından bugünkü yasaklı Fenerbahçe doğdu. Bir röportajında “15 yıllık başkan’a proje sorulmaz” demiş. Ben tam tersini düşünüyorum. Fenerbahçe çok güçlü bir proje hak ediyor. Bu bilinçle göreve talip olmaya karar verdik.”

 

“Önünde engel yok”

Adaylığı  tartışılan Hulusi Belgü’nün avukatı Taner Demir, Belgü’nün önünde engel olmadığını vurguladı. Demir şunları söyledi: Hulusi Bey’in aday olabilmesi için üyeliğinin yenilenmesi ve sicil kurulundan ’aday olabilir’yazısı alması gerektiği iddia ediliyor. Bunun hukuki dayanağı yok. Hulusi Belgü 2 yıl geçici olarak ihraç edildi. Tüzüğün 67. maddesi disiplin kurulu kararının kaldırılmasını isteyebilir ki müvekkilimiz bu yasal hakkını kullanmıştır.  Ceza genel kurul tarafından nihai karara bağlanınca kesinleşebilir. Konu hakkında Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun net bir içtihadının da “Geçici ihraç kararı kesinleşmeden üyeliğin askıya alınması veya düşmesi söz konusu olmayacağına göre, “üyeliğin yenilenmesi’gibi uydurma bir ön koşuldan da bahsedilemez” ifade eder.

 

Gözler Yıldırım’da

Fenerbahçe’de seçim çalışmaları hızlandı. TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın adaylığını açıklamasının ardından, gözler başkan Aziz Yıldırım’a çevrildi. Şike sorşturması nedeniyle yıpranan ancak hiçbir konuda taviz vermemesine rağmen, adaylığını açıklamayan başkan Yıldırım’ın tavrı camiada merakla bekleniyor. Verdiği her röportajda ve yaptığı her açıklamada göreve devam edeceğini ima eden tecrübeli başkanın, geleceği hakkında sessizliğini sürdürmesi dikkat çekiyor. Hulusi Belgü ve Mehmet Ali Aydınlar’ın yanı sıra Yamen Uzun’un sözünü tutmadığı gerekçesiyle Yıdırım’a karşı yarışa girmesi sarı-lacivertlilerde yeni bir sayfa açarken, başkan Aziz Yıldırım’ın ise planlarının alt üs ettiği iddialarıda ortada dolaşıyor. Kongreye sayılı günler kala Kanarya’da şimdi merak edilen soru şu: Başkan Aziz Yıldırım ne yapacak, stratejisi ne olacak? Fenerbahçe şimdi bu sorunun yanıtını arıyor. İddialara göre Aziz Yıldırım’ın kendisi olmasa bile başkanlık için kimi aday gösterirse göstersin, Belgü ve Aydınlar’ın karşısında o adayın şansı azaldığı görüşü hakim.

 

Aydınlar liste hazırlıyor

Mehmet Ali Aydınlar’ın adaylığını açıklamasının ardından en çok merak edilen konu listesinde kimlerin yer alacağı? Kararını açıklamadan önce camianın önde gelen birçok ismi ile görüşmeler yapan Aydınlar’ın listesinde eski yöneticilerden Necdet Ersoy’un yer alması bekleniyor. Liste çalışmalarını sürdüren Aydınlar’ın camianın önde gelen isimleri ile temas halinde olduğu ifade ediliyor.