Bilim ve aklın birleşmesiyle bir Mimar Sinan şaheseri: 442 yıldır kuş konmayan cami

Bilim ve aklın birleşmesiyle bir Mimar Sinan şaheseri: 442 yıldır kuş konmayan cami
Üsküdar'daki Kuşkonmaz Camisi'ne 1580 yılından bugüne tek bir kuş bile konmuyor. Caminin bilinmeyen hikayesi ise büyük ilgi çekti.

Osmanlı Dönemi''nden kalan ve İstanbul''un Üsküdar ilçesinde yer alan Kuşkonmaz Camisi, hikayesiyle de büyük dikkat çekti. 

''Şemsi Paşa Camii'' adıyla da bilinen Kuşkonmaz Camisi, 1580 yılında Şemsi Ahmed Paşa tarafından Mimar Sinan''a yaptırıldı. Cami yaptırmayı isteyen Şemsi Ahmed Paşa, titizliği nedeniyle Mimar Sinan''dan yalnızca, ''kuşların pisletemeyeceği bir cami'' istedi. Bu isteğin üzerine uzun süre düşünen ve araştırmalarına başlayan usta mimar ise çözümü bilimde buldu.

KUZEY GÜNEY RÜZGARLARININ KESİŞTİĞİ NOKTA

Derin araştırmalar içerisinde giren Mimar Sinan, kuşların rüzgarların yönünden etkilenmesi sebebiyle, camiyi kuzey ve güney rüzgarlarının kesiştiği ve dalgaların kıyıyı dövdüğü bir noktayı tercih etti. Bu titreşim seslerinden kuşların rahatsız olacağını düşünen usta mimar, sahilin kıyısındaki yeri tespit ederek caminin yapımına başladı.

442 YILDIR KUŞLAR YAKLAŞMIYOR...

Usta mimarın 442 yıllık eserine, tamamlandığı günden bu yana hiçbir kuş konmuyor.

Mimar Sinan''ın şaheseri, günümüzün en önemli eserlerinden biri olmaya devam ederken ilmin sunduğu imkanları da gözler önüne serdi.

İlgili Haberler