48 yıllık Ortadoğu gazetesi yayın hayatını sonlandırdı!

48 yıllık Ortadoğu gazetesi yayın hayatını sonlandırdı!
1972'de kurulan ve ismini MHP'nin efsane lideri Alparslan Türkeş'in koyduğu Ortadoğu gazetesi, 48 yıllık yayın hayatına son verdi. ‘Son Baskı’ manşetiyle çıkan gazetenin birinci sayfasında, "Bize ihanet edenlerin sonunun da çok uzun olmayacağını görüyor ve biliyoruz." denildi.

3 Mayıs 1972 yılında kurulan ve ismi MHP'nin efsane lideri Alparslan Türkeş tarafından konulan Ortadoğu gazetesi, 48 yıllık yayın hayatına son verdi. Gazetenin son sayısında MHP yönetimine sitem edilmesi dikkat çekti.

‘Son Baskı’ manşetiyle çıkan gazetenin birinci sayfasında, ihanet uğranıldığına vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Her kuruluş; tıpkı insan gibi yaşar ve hayatı sona erer. Gazeteniz ORTADOĞU da 48 yıllık hayatına bugün son veriyor. Basın ağacından altın bir yaprak daha düştüğü için üzüntülüyüz. Ancak, bize ihanet edenlerin sonunun da çok uzun olmayacağını görüyor ve biliyoruz. 48 yıldır bize destek veren tüm okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yarım asra yakındır yolu bu gazeteden geçenlere de teşekkür ediyoruz. Sağlıcakla kalın…”

MHP'YE SİTEM

'Son Baskı' manşetinin 6. sayfada yer alan detayında ise, MHP yönetimine sitem vardı. "Gazetemize geldiklerinde 'Ceketimizi satar bu gazeteyi yine de yaşatırız' diyenlerin son iki yıldır yaptıkları vefasızlıkları unutmayacağız." denilirken, "48 yıldır aynı kulvarda olduklarımız bize en büyük ihaneti yaptı. Hatta teşkilatlarına 'ORTADOĞU'yu almayın' diye 'emirname' gönderdiler." ifadeleri ile MHP yönetimi eleştirildi.

indir-005.jpg