Hollande, terör örgütü heyeti ile görüştü

Hollande, terör örgütü heyeti ile görüştü
Cumhurbaşkanı Hollande’ın kabul ettiği üniformalıKobanili teröristler kanton sistemine destek istedi!..

Fransa PKK’yı Saray’da ağırladı

PYD Eş başkanı Asya Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’a Suriye’nin kuzeyinde kurdukları kanton sistemini anlattıklarını, Hollande’ın bölgeyi ve Kürtleri yakından takip ettiğini öğrendiklerini söyledi. Abdullah, “IŞİD’e karşı zaferimiz uluslararası zeminde bize fırsatlar sundu” dedi.
PKK’lı Nesrin Abdullah da, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda büyük bir ilgi ve alaka ile karşılandık. Herkes Kürt kadınının başarısını konuşuyordu. Kürt kadın askeri gücünün burada böyle karşılanması bizi mutlu etti. Resmi olarak kabul edilmemiz önemli bir şey” diye konuştu.Fransa Cumhurbaşkanlığı, geçen pazar günü Elysee Sarayı’nda terör örgütleri PKK ile PYD’nin oluşturudğu heyetle yapılan görüşmenin fotoğraflarını yayınladı. PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, PKK’lı Nesrin Abdullah ve PYD Fransa temsilcisi Halid İsa, 8 Şubat günü Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı sitesinde bu görüşmeye ilişkin dört fotoğraf yayınlandı. PKK’lı Nesrin Abdullah’ın askeri üniformasıyla katıldığı görüşme, Fransız basınında da “ ilk” ve “tarihi görüşme” ifadeleriyle geniş yer buldu. PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah görüşmeye dair yaptığı açıklamada, Hollande’a Suriye’nin kuzeyinde kurdukları kanton sistemini anlattıklarını söylerken Hollande’ın bölgeyi ve Kürtleri yakından takip ettiğini öğrendiklerini aktardı.


Abdullah, şunları söyledi: “IŞİD’e karşı zaferimiz uluslarası zeminde bize fırsatlar sundu. Siyasi açıdan önemli adımlardı. Zaten Fransa ile önceden ilişkilerimiz iyiydi. Hollande ile, Kobani’nin yeniden inşası, buraya koridor açılması, Rojava’daki kantonların geleceği ve IŞİD ile ortak mücadele konularını konuştuk. Hollande bizi sıcak bir ortamda karşıladı, zaferimizi kutladı. Bize yardım sözü verdi.” Nesrin Abdullah da “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda büyük bir ilgi ve alaka vardı. Herkes Kürt kadınının başarısını konuşuyordu. Kürt kadın askeri gücünün burada böyle karşılanması bizi mutlu etti. Resmi olarak kabul edilmesi önemli bir şey” dedi. Bu arada, Hollande’ın görüşmenin gerçekleşmesi için terör örgütü heyetini Suriye’nin kuzeyinden özel jetle aldırırak Fransa’ya götürdüğü öğrenildi.