Türkiye bu karikatürü konuşuyor. 6 liderin zirvesine karşılık Saray’daki zirve

Türkiye bu karikatürü konuşuyor. 6 liderin zirvesine karşılık Saray’daki zirve
6 Genel Başkanı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle bir araya gelirken, Yeniçağ gazetesinin ödüllü karikatüristi Emre Ulaş Saray’daki zirveyi çizdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ilk kez bir araya geldi.

Türkiye’nin gündemine oturan görüşme konuşulmaya devam ederken, Yeniçağ gazetesinin ödüllü karikatüristi Emre Ulaş, sosyal medyayı sallayan bir karikatüre imza attı.

Karikatürde 6 parti lideri bir masada sohbet ederken görülürken, karikatürün diğer köşesinde ise “Saray’daki toplantı” yer aldı. “Tek adam” göndermesi yapılan çizimde, 6 tane Recep Tayyip Erdoğan’ın yuvarlak bir masada toplantı yaptığı görülüyor.

Ulaş, çizimine ise "6 farkı bulun" notu düşüyor.

Öte yandan 5 saat 15 dakika süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerine çalışıldığı belirtilirken, liderlerin 28 Şubat''ta yapılacak ortak açıklamayla mutabakat metnini kamuoyu ile paylaşayacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, "iş birliğinin sürdürüleceği" mesajı verildi.

 

İlgili Haberler