AKP’li eski vekil deşifre etti: 8 milyon 800 bin yabancıya vatandaşlık verildi

AKP’li eski vekil deşifre etti: 8 milyon 800 bin yabancıya vatandaşlık verildi
AKP Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş, AKP’nin 8 milyon 800 bin yabancıya Türkiye vatandaşlığı verildiğini belirtirken bunların 4 milyona yanının oy kullanacağını söyledi.

AKP Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş, katıldığı bir YouTube canlı yayınında AKP’nin 8 milyon 800 bin yabancıya Türkiye vatandaşlığı verildiğini belirtirken bunların 4 milyona yanının oy kullanacağını dile getirdi.

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “İkamet izinli, uluslararası koruma, geçici koruma kapsamında olmak üzere 5 milyon 506 bin 304 yabancı bulunmakta” ifadelerini kullanmıştı.

Göç İadresi’nin açıkladığı oturum izni olan sığınmacılar da hesaba katıldığında ise ülkeye alınan 14-15 milyon yabancı olduğu ortaya çıkıyor.

"64 VEKİL ÇIKARTMAYI PLANLIYORLAR"

Gündeş şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi ''pasaport yırtıldı'' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye''de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, yalan söylemeyecek Türkiye''nin tanınmış bir gazetecisi verdi."

Oy verilen yabancıların 4 milyona yakınının oy kullanacağını belirten Gündeş, sözlerine şöyle devam etti:

"8 milyon 800 bin kişinin 3 milyon 800 bini oy kullanacak. AKP bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor."

İlgili Haberler