65 yaş üstü için aşı yapılmaya başlandı

65 yaş üstü için aşı yapılmaya başlandı
Yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele sürecinde vatandaşların aşılarına devam edildi. Bugün itibarıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzerindeki eşlerinin ilk doz aşılarının uygulanmasına başlandı. Bu yaş gruplarına 28 gün sonra ikinci doz aşıları yapılacak.

AA'da yer alan habere göre, "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, korona virüs salgınına karşı aşılama çalışmaları genişletildi.Çalışmalar kapsamında, bugünden itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzerindeki eşleri sisteme tanımlandı.

İKİNCİ DOZ 28 GÜN SONRA

Aşı hakkı tanınan ve randevularını alan vatandaşlar, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı. Bu yaş gruplarına 28 gün sonra ikinci doz aşıları yapılacak.

"ŞU ANDA YAN ETKİSİNİ HİÇ HİSSETMİYORUM"

Aşnın ilk dozunu aldıklarını ifade eden 71 yaşındaki Hakkı Ekin, "Aşı olmak için randevumu rahatlıkla aldım. Herkesin aşı olması gerekiyor. Bunun yararlı olacağı inancındayım, o yüzden yaptırdım. Şu anda yan etkisini hiç hissetmiyorum." dedi.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA TAVSİYE EDİYORUM"

70 yaşındaki Ömer Şimşir ise kendisi ve ailesinin sağlığını korumak için CoronaVac'ın ilk dozunu vurulduğunu belirterek, "Bütün vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Ülkemiz bir an önce bu musibetten kurtulsun. Hastanede verilen hizmetler çok güzel. Allah Sağlık Bakanlığımıza zeval vermesin. Şu anda aşı olduğumu bile hissedemiyorum. Aşıyı o kadar hassas vurdular." ifadelerini kullandı.