Medya Polemik

Medya Polemik
Medya Polemik

Denize düştü, Barzani’ye sarıldı

... Aslında Tayyip Bey’in değil, karga kılavuzlar yüzünden Türkiye’nin başı belada!..
Tayyip’in Hariciye Nazırı Ahmet,  “PYD bizi kandırdı”  diyor!..
Kanmasaydınız!..
PYD’nin başını İstanbul’da ağırladılar kafaya aldıklarını sandılar, herif gitti özerklik ilan edip bizim komşumuz oldu!..
Ahmet’e soralım:  “Hani oldu bittiye izin vermezdiniz?”
İşte, oldu ve bitti!..
Kandil de mutlu, Apo da!..
(...)
 “Çözülme süreci”  başlangıcından beri bir oyundu!..
Seçime yönelik bir oyun!..
“Şehitler gelmesin, analar ağlamasın, biz de oyları götürelim.”
Bu oyun da ayaklarına dolaştı!..
Tayyip, Barzani’yi Diyarbakır’a getirtip ağırlayacak, Tatlıses-Perver düetiyle bölge halkının oylarını kapacak!..
Buna kargalar bile güler!..

 


***

 


Eskiden Silopi kaymakamı veya bir Albay, bir Binbaşı ile görüşebilen, Türkiye Cumhuriyeti Pasaportuyla Irak’tan çıkabilen aşiret lideri şimdi Türkiye Başbakanı tarafından ağırlanıyor, baş tacı yapılıyor!..
Bu iktidar yüzünden düzeyin nerelere kadar indiğini, siyasetin insanlara neler yaptırabildiğini görüyor musunuz?!.
Denize düştüler, aşiret liderine sarıldılar!..
Mehmet Türker/Sözcü

 

+++

 

Diyarbakır: Basra’dan Akdeniz’e “Kürt Koridoru”nun yolu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’da Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yle buluşacak olması, genel olarak 3 düzlemde ele alınıyor:
(...)
1. Kürt Açılımı düzlemi: ... Kuşkusuz AKP, üzerindeki PKK baskısını Barzani ile hafifletme ihtiyacı duymuş olabilir... Zira Barzani, İmralı ve BDP’yi olmasa da Kandil’i dengeleyebilecek avantajlara sahiptir.
2. Yerel seçimler: ... Barzani’nin  “kukla devletten”  kaynaklanan bir etkisi kuşkusuz vardır; ancak bu, yerel seçimleri tümden etkileyecek boyutta değildir. Barzani yerinde, yani Kuzey Irak’ta ağırdır... Öcalan’ın bir an önce yapılmasını istediği Ulusal Kürt Konferansı’nı da üç kez erteleyebilmiştir.
3. Suriye: ... PKK’nin Suriye kolu olan PYD’nin diğer Kürt partilerine baskı uygulaması, bölgesinde tek hâkim olmaya çalışması Barzani’yi sırasıyla şu hamleleri yapmaya götürmüştür: Erbil’de Suriye Kürtlerinin Birliği anlaşması; denetimindeki partileri birleştirerek daha etkili ve büyük parti yaratmak; denetimindeki Kürt Ulusal Konseyi’nin Suriye Ulusal Koalisyonu’na kabul ettirmek ve yönetimine girmek, Suriye’nin Irak sınırını PYD’ye kapatmak.
Dikkat ederseniz tüm bu olgular taktik düzlemin olgularıdır. Önemli olan, stratejik düzlemdir.
Stratejik düzlem ise şu anda sabittir ve şöyledir: Basra’dan Akdeniz’e uzanan bir Kürt Koridoru inşa etmek. Irak’ın kuzeyini, Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e açmak ve Diyarbakır merkezli olarak Türkiye’ye doğru genişletmek...
Mehmet Ali Güller/Aydınlık

 

+++

 

“Taç” ve “çuval”!..

Barzani Diyarbakır’ı şereflendiriyormuş!.. Çözüm süreci taçlanıyormuş... Şivan gelip, İbrahim Tatlıses’le düet yapıyormuş...
TSK’nın cezaevlerinde kafeslenmesi... İşte herşey bugünler içindi.
Sadece Balyoz davasında tamı tamına 238 askere giyotin indirildi. Ergenekon’da Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere PKK’yla mücadele eden onlarcasının, Askeri Casusluk’ta yüzlercesinin infazı da cabası.
Yargıtay’ın Balyoz kararlarını onamasından sonra muvazzafların çok büyük bölümü emeklilik dilekçesi verdi.
Denizcileri tespit edebildim; 7’si amiral, 97’si albay-binbaşı toplam 107 denizcinin dilekçesi Milli Savunma Bakanlığı’na ulaştı.
Denizcilerden emeklilik için dilekçe vermeyen yaklaşık 30 kişi var. Direnecekler, TSK’nın kendilerini atmasını bekleyecekler.
Ne olur,  “dilekçe verenler mücadeleyi bıraktı”  diye yorumlanmasın. Ailevi ve ekonomik durumları bildiğiniz gibi değil. Mecbur kaldılar.
Dün itibarıyla Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gelen emeklilik dilekçelerinin tamamını onayladı. Türkiye’nin Barzani’yle taçlandırıldığı anlamlı(!) günde...
Diyarbakır zirvesinde kerâmet ve sembol aranıyor!.. Sembolün büyüğü burada; Türk askerine  “kafes”, postal öpücüsü Barzani’ye  “taç” !..
Ve her bir sözün, sözcüğün, hatta harfin anlamını yitirmesi...
Müyesser Yıldız/facebook.com

 

+++

 

Bu yazı “vali”yi çileden çıkaracak

Bıyıklarından Hüseyin Çelik’e iki peruk çıkar

Hiddetle makam arabasından inince, demek ki arkasında vali varmış, ben önce bıyıkları gördüm...
Hüseyin Çelik’e iki tane peruk çıkar diyelim...
Resmen “gavat” dedi  vatandaşa...
*
Başbakan ise  “Valimi yedirmem”  dediğine göre...
Resmen onaylandı da...
*
Sen bilirsin vatandaş...
Ya göndereceksin...
Ya razı olacaksın  gavata...
Bekir Coşkun/Cumhuriyet

 

+++

 

Gazeteciler SOKAK’a dönüyor

+1’den ayrılan gazeteciler öncülüğünde kurulan SOKAK TV iddialı isimlerle geliyor. Tuncay Mollaveisoğlu yönetiminde, Ayşenur Arslan, Haluk Şahin, Hulki Cevizoğlu, Özlem Gürses, Cüneyt Ülsever, Barış Çimen gibi gazetecilerin bir araya geldiği kanalda “haber” dışında Türkiye’nin yakın tarihini anlatan dönem dizileri ve belgeseller de yayınlanacak.