Erdoğan'ın 'faiz' açıklamasının ardından dolar tarihi zirveyi gördü

Erdoğan'ın 'faiz' açıklamasının ardından dolar tarihi zirveyi gördü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayın programında "Merkez Bankası başkanıyla görüştüm. Faizleri düşürmemiz lazım" ifadelerine yer verdi. Söz konusu değerlendirme sonrası dolar, 8,81 Lirayı geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

9 liraya doğru koşuyor. Erdoğan konuştu dolar tarihi zirveyi gördü

TRT''de katıldığı canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve faiz yükünün düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Erdoğan, konuya ilişkin, "Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır" ifadelerine yer verdi.

DOLAR/TL 8,80''İN ÜZERİNİ GÖRDÜ

Erdoğan''ın değerlendirmeleri sonrası TL''de değer kaybı dikkat çekti. Dolar/TL tarihi zirvesini 8,81 ile yenilerken, euro/TL 10,76 zirvesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8,71 seviyesine gerilerken, euro/TL 10,65 seviyesinde dengelendi.

İlgili Haberler