ABD Başkonsolosluğu'ndan açıklama geldi

ABD Başkonsolosluğu'ndan açıklama geldi
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu aylık 11 bin 153 dolar maaşla otomobil tamircisi aradığını duyurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 99 bin TL ile işçi aradığını duyurmuştu. Konsolosluk bugün yayımladığı açıklama 99 bin TL''nin aylık değil, yıllık maaş olduğunu duyurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu''nun resmi Twitter hesabından yaptığı 11 bin 153 Dolar (99.066,75 TL) maaş ile yayımladığı iş ilanı gündem konusu olmuştu. Başvuracak olan adaylardan en az 3 yıl bakım onarım tecrübesi ve 1 yıl da profesyonel sürücülük tecrübesi istendiği belirtildi.

Şaşkınlık ile takip edilen ilan ile ilgili olarak ABD İstanbul Başkonsolosluğu açıklamada bulundu. Resmi Twitter hesabından yapılan İngilizce ve Türkçe açıklamalarda, "Kısa süre önce paylaştığımız ''Automotive Mechanic'' ilanının bazı kafa karışıklıklarına yol açtığını öğrenmiş bulunmaktayız. Belirtilen maaşın yıllık miktar olduğunu ifade etmek isteriz" şeklinde açıklama yapıldı. 

İşte o açıklama:

ABD İstanbul Başkonsolosluğu''nun açıklamasına göre, aranan niteliklere uyması halinde bir işçiye aylık maaş 987 dolar (8.769,38 TL) olacak.

Konsolosluğun ilanında araçların mekanik yapısı ile ilgili iyi derecede bilgili olması beklenen adaylardan, hastane, polis karakolu gibi şehir ve şehrin çevresi ile ilgili önemli lokasyon bilgilerine sahip olması da yer alırken haftalık çalışma saati ise 40 saat olarak belirtildi.

İlana göre kişiler, konsolosluğun hizmet alanının işletilmesinden ve USG araçları için temizlik ve temel bakım hizmetlerinin yerine getirilmesinden sorumlu olacak.

Görevli, Motorpool süpervizörünün gözetimi altında, ABD Konsolosluğu ve bağlı kuruluşlarının hem yolcu hem de kargo taşımacılığı için motorlu taşıtları işletecek. 5 yıllık sürücü belgesi olması istenen adaylardan, harita ve yol okuma becerisi ile temel bilgisayar bilgisine sahip olmaları da istendi.

Konsolosluğun iş ilan ise şu şekildeydi:

 

İlgili Haberler