AB Putin ve Lavrov adımı

AB Putin ve Lavrov adımı
AB, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u yaptırım listesine aldığını duyurdu.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov''un yaptırım listesine alındığını ve Avrupa''daki mal varlıklarının dondurulacağını açıkladı. Borrell, AB Konseyi''nin Rusya''nın üyeliğini askıya alması kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde dünyanın kararlılığını göreceğiz. BM dışında da iyi tepkileri görüyoruz" dedi. 

Borrell, "Ukrayna konusunda desteğimizi sürdürme mecburiyetindeyiz. Bilgi savaşı ile ilgili bir nokta var. Yalanlar ve dezenformasyonları mutlaka takip edin. Stratejik ekibimizi takip edin, onlar bu dezenformasyonları ortaya çıkıyor" diye konuştu. 

Borrel şöyle devam etti: 

"Soykırım gibi sözler duyuyoruz burada amaç Zelenskiy''nin soykırım yapmasını önlemek olduğunu söylüyorlar. Kiev''i ele geçireceklerini söylediler. Soykırım sorumlularını yargılayacağız dediler. Bu dezenformasyonların durdurulması lazım.

Komşu ülkelere olan desteğimizi artırmalıyız. Balkanların batısında provokasyon görebiliriz. Özellikle Bosna Hersek üzerinde provokasyon görebiliriz."