ABD, PYD konusunda yan çiziyor!

ABD, PYD konusunda yan çiziyor!
PYD’nin en büyük destekçisi ABD’den yine ilginç açıklamalar geldi. ABD Dışişleri Sözücü Trudeau düzenlediği basın toplantısında “IŞİD’den bırakılan yerlerin halka bırakılacağına dair Kürt komutanlardan söz aldıklarını” söyledi.

ABD’nin Türkiye’yi oyalama taktiklerine her dakika bir yenisi ekleniyor. Amerikan karşıtlığı sonrasında ikinci başkan Joe Biden’i Türkiye’ye gönderen ABD, Suriye’deki PYD unsurlarına ilişkin ilginç açıklamalar yapmaya devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, IŞİD’den alınan yerlerle ilgili “Kürt komutanlar bize söz verdi, oralar halka bırakılacak” açıklamasında bulundu. Trudeau’nun “Kürt komutanlar” olarak tanımladığı grubun PYD olduğu bilinirken, uluslar arası diplomasi de “söz alma-söz verme” gibi kaidelerin olmadığı biliniyor.

Peki ABD bunu neden yapıyor?

ABD’nin bölgedeki tutumu son derece açık ve net. Tıpkı Irak’ta yaptıkları gibi yeni bir Kürt bölgesi inşa ederek Irak ile bağlamak istiyorlar. Böylece bölgeyi daha rahat kontrol edebileceklerini düşünüyorlar.

Biden’in, dün Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalar ise samimiyetten uzak, PYD’ye zaman kazandırma gayretleri olarak yorumlanıyor.