ABD, Türkiye’ye vermediği F-35’leri Türkiye’nin düşmanlarına satacak… Donald Trump'ın damadı açıkladı

ABD, Türkiye’ye vermediği F-35’leri Türkiye’nin düşmanlarına satacak… Donald Trump'ın damadı açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Ortadoğu danışmanı Jared Kushner, Türkiye'nin parasını ödediği halde verilmeyen F-35 tipi savaş uçaklarının Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılabileceğini açıkladı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu danışmanlığını yapan damadı Jared Kushner, İsrail'den BAE'ye istihbarat alanındaki işbirliğini görüşmek üzere bu ülkeye giden üst düzey İsrail güvenlik heyetine eşlik ediyor.

Jared Kushner, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında, Birleşik Arap Emirlikleri'nin de F-35 satın alması için görüşmelerin başlayacağını açıkladı.

İsrail, F-35 gibi son teknoloji savaş uçaklarının, ilişkiler normalleşse bile, BAE gibi yıllarca kendisine “düşman” statüsünde bulunan bir ülkeye satışına karşı çıkıyordu.

Daha önce, Rusya'da S-400'lerin alınması nedeniyle Türkiye F-35 projesinden çıkarılmıştı. Öte yandan Türkiye ile BAE son dönemde önce Libya konusunda, ardından da Doğu Akdeniz'de karşı karşıya gelmiş iki ülke arasında gerilim tırmanmıştı.