"ABD, YPG'nin etkin olduğu petrol bölgelerine üs kuruyor"

"ABD, YPG'nin etkin olduğu petrol bölgelerine üs kuruyor"
KRT'de Çağlar Cilara'nın programına telefon ile bağlanan Sputnik Türkiye muhabiri Hikmet Durgun ABD'nin Suriye'deki petrol bölgelerinde kalıcı üs kurduğunu öne sürdü. Durgun, "PYD/PKK'ya ağır silah sevkıyatı da devam ediyor" dedi.

Sputnik Türkiye muhabiri Durgun KRT'de Çağlar Cilara'nın programında telefon ile bağlandı. Durgun, Rakka operasyonunun detayları ve bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

"YPG'YE AĞIR SİLAHLAR VE ZIRHLI ARAÇLAR"

ABD'nin silah sevkiyatına dikkat çeken Durgun'un, "Rakka operasyonunda çatışmalar son iki günde şiddetli biçimde devam ediyor. ABD dün akşam Rakka operasyonu kapsamında YPG'ye çok ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderdi. Şuana kadar Rakka'da sadece 6 bölge, 6 büyük yer IŞİD'den alındı. Şimdiye kadar Rakka'nın yüzde 23'ü IŞİD'in elinden alındı, çatışmalar devam ediyor" dedi.

"ABD, YPG'NİN HAKİM OLDUĞU BÖLGELERDE KALICI OLACAK, YENİ ÜSLER KURMAYA DEVAM EDİYOR"

"ABD-YPG ittifakı Rakka operasyonu ile sınırlı kalmayacak" diyen Durgun sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü ABD Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin olduğu bölgede şuana kadar 6 askeri üs kurdu ve yeni yeni üsler kurmaya da devam ediyor. Rakka operasyonunda şuanda ABD Suriye'de petrol bölgesi olan Deyr ez Zoor kentine yönelik operasyon yapacak ve bu operasyonda YPG ile birlikte hareket edecek. ABD kuzeyde YPG'nin hakim olduğu bölgelerde kalıcı olacak."

İlgili Haberler