ABD bombalıyor PYD işgal ediyor

ABD bombalıyor PYD işgal ediyor
YP lideri Tantan: ABD, sınırımızdaki demografik yapıyı tamamen değiştiriyor

IŞİD ve PKK aynı projenin parçaları

Haber: Salim Yavaşoğlu

Sadettin Tantan, kirli projede IŞİD ve PKK’yı kullanan ABD’nin IŞİD’i bombalıyorum diye Türkmen ve Arapları göçe zorladığını, böylece bölgeyi PYD’ye teslim edeceğini vurguladı.

Türkiye seyrediyor

Tantan, “Bu demektir ki, Irak petrol ve doğal gazının güvenli bir şekilde Akdeniz’e akıtılması bu bölgeden yapılacak. Türk siyaseti de burada tamamen teslim alınmış vaziyette” dedi. Say­fa 10

 

Tantan, PKK ve PYD’nin ABD tarafından eğitildiğini söyleyerek Türkmen ve Arapların terk etmek zorunda kaldıkları yerlerin PYD’nin kontrolüne bırakıldığını belirtti

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye’nin güney sınırlarında Irak ve Suriye’de yaşananların bir proje olduğunu belirterek, “Proje IŞİD ve PKK aracılığıyla yerine getiriliyor, Türkiye’de seyrediyor, destek veriyor. PKK ve PYD’lileri uzun süredir Amerikalılar eğitti. IŞİD’de Batı’nın desteklediği bir örgüt. Burada olaya şöyle bakmakta da fayda var. Suriye’de rejiminin değişmesine yönelik olarak Batı ülkeleri muhaliflere hiç destek vermedi. Ne Avrupa Birliği ne de ABD destek verdi. Veriyormuş gibi yaptı ama ciddi bir destek vermedi. Suriye’nin kuzeyinde Cezire, Afrin ve Ayn el Arap adlı üç kanton devlet kuruldu. Bunları PKK-PYD kurdu. Ama orada PKK-PYD’ye karşı bir sürü partiler var. Sadece Kürtler değil Arap, Türkmen, Asuri, Ezidi bir sürü topluluklar var orada. O partiler de baskı altına alınmış durumda. Çünkü PKK-PYD’nin silahlı gücü var. ABD şimdi IŞİD’i bombalıyorum diye o koridorda PKK-PYD dışındakileri göçe zorluyor. Orayı tamamen PKK-PYD’nin kontrolüne bırakıyor. Bu demektir ki, Irak petrol ve doğal gazının güvenli bir şekilde Akdeniz’e akıtılması buradan yapılacak. Türk siyaseti de burada tamamen teslim alınmış vaziyette” dedi.

Taşeronluk yaptı

Tantan, Süleyman Şah türbesinin taşınmasının da bu projenin bir parçası olduğunu öne sürerek, “Bütün sınır bölgelerinde yaşayanlar göçe zorlanarak buradaki demografik yapı değiştiriliyor. Kürt koridoru oluşturuluyor. Bunların hepsi planlı olarak yapılıyor. Oradaki muhaliflere silah veriliyormuş gibi yapılarak yabancı servislerin faaliyetlerine göz yumuluyor.  Hem Irak’ta hem de Suriye’de, Türkmenler göz ardı ediliyor. Türkmenler bir araya gelemedi. Bir şekilde Kürtler bir takım silahlı örgütler aracılığıyla bir araya geliyorlar. Ama Türkmenler’de geçmişten bugüne kadar böyle bir şey yapılamadı. Bu Ortadoğu Projesi’ni yabancı servisler çok iyi çözdükleri için burada hem dini, hem de etnik yapıyı kullanıyorlar ve muvaffak oluyorlar. Türkiye’de maalesef bu büyük projede taşeronluk yaptı. Geri dönme şansı da sıfır şu anda.Geri dönebilir ama bu iktidar dönemiyor. Çünkü esir oldu. Neden? Çünkü, çözüm süreci dedikleri de bu planın bir parçası. Çözüm süreci bir aldatmaca. Oslo görüşmeleri falan aslında Irak’taki petrol ve doğalgaz kaynaklarının bu koridordan Akdeniz’e güvenli bir şekilde akıtılması projesi için zaman kazanılması için yürütülmüş faaliyetler. PKK’nın Kandil’de silahlı bir şekilde tutulması da bu projenin hayata geçirilmesinin bir parçası” açıklamasını yaptı.

Siviller öldürülüyor

Tantan, PKK’nın bir şekilde IŞİD’de karşı askeri bir savaş kazanıyormuş gibi gösterilerek parlatıldığını kaydederek, “Ayn el Arap denilen ufacık bir yerde bir toprak parçası elde etti ama etrafındaki bütün köyler IŞİD’in elindeydi. Şimdi ABD uçakları bombalayarak IŞİD’çileri de oradan uzaklaştırıyorlar. Aslında bombalarken de IŞİD’çileri öldürmüyorlar, sivil halkı öldürüyorlar. Orayı terketsinler diye. Uygulanan proje şudur; Orta Doğu’daki insanların, siyasi iktidarların Batı’ya hizmet edecek şekilde köle gibi kullanılmasına yönelik olarak bölgenin dizayn edilmesidir. Aynı zamanda Orta Doğu’daki zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarının Batılı büyük şirketlerin güvenli bir şekilde kullanması projesidir. Doğu Akdeniz’de de, Orta Doğu’da da öyle. Siyasi rejimler üzerinden halklar esir alınmış durumda. Türkiye’de bunun içinde” şeklinde konuştu. Tantan, Tayyip Erdoğan’ın  “Tel Abyad’da Arapları ve Türkmenleri uçaklarla vuran Batı, onların yerine terör örgütü PKK ve PYD’yi yerleştiriyor” şeklindeki açıklamasının iç kamuoyuna yönelik bir söylem olduğunu iddia ederek şöyle konuştu. “PKK ile masaya oturan kendisi. PKK’yı meclise sokan o. Türkiye’yi sokacağı yeni seçimde AKP’nin milliyetçi oyları alması için bunu böyle söylüyor. Hükümeti kurdurmamak için savaş veriyor. CHP, MHP koalisyon hükümeti kurmuyorlar diye yeniden seçim sandığını ortaya koyarsa biz PKK’ya savaş açmış bir Erdoğan ile karşı karşıya kalabiliriz.”

 

Irak ve Suriye parçalanmamalı

TANTAN Türkiye’nin gücünün PKK’yı da, IŞİD’i de bir anda ortadan kaldırmak için yeterli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Batı’nın desteğine falan da ihtiyaç yok. Türkiye’deki ulus devletin devam edebilmesi için Irak’ın da, Suriye’nin de parçalanmaması gerekiyor” dedi. Tantan, şunları söyledi: “Burada Türkiye liderlik yaparak bu oyunu bozabilir. Bu oyunu AKP’de muhalefet partileri ile bir araya gelerek bozabilir. Bugün AKP’nin yapması gereken CHP ve MHP ile bir araya gelerek üçlü koalisyonla Batı’nın Türkiye’ye dayattığı bu pisliği ortadan kaldırmaktır. Dikkat ederseniz, bunu yapmıyorlar. Bugün CHP’de, MHP’de tek başına iktidara gelse diğer partileri yanına almazsa bunda başarılı olamaz. Bu üç parti ülkenin geleceği için bunu yapmak zorunda.” Tantan, Türkiye’nin en acil sorununun iç ve dış politika açısından da güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Tantan, “Eğer güvenlik sorunları çözülemezse Türkiye mali bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalır. Güvenlik sorununu sağlayamayan bir ülkede yatırımlar durur. Para girişleri olmaz, para çıkışları başlar. Bu da çok büyük tehlike olur. Türkiye’nin yeni bir erken seçime gitme lüksü ve vakti yok. Neden yok? Belirsizlik, insanları umutsuzluğa, güvensizliğe sürükler; bir takım güçlerin menfaatlerinin öne çıkmasına neden olur. Bu da Türkiye için büyük tehlike demektir. Liderlerin kendi çıkarlarını değil ülkenin ve milletin çıkarlarını önde tutması lazım” dedi.