ABD’de aşılamanın yüzde 50’ye ulaştığı eyalette yasaklar kaldırıldı

ABD’de aşılamanın yüzde 50’ye ulaştığı eyalette yasaklar kaldırıldı
Amerika’da korona virüs salgınının en ağır şekilde yaşandığı eyaletlerden olan New York’ta yasakların tamamı kaldırıldı. Aşılamanın yüzde 50’ye ulaştığı eyalette yasakların kaldırılması havai fişeklerle kutlandı.

ABD’de aşılamanın yüzde 50’ye ulaştığı eyalette yasaklar kaldırıldı

Amerika’nın korona salgınını en ağır şekilde yaşayan eyaletlerinden New York’ta korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen yasakların tamamı kaldırıldı. Karar eyalette havai fişekler ile kutlandı.

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, eyalette aşılama oranının yüzde 70 hedefine ulaşıldığını belirterek Kovid-19 kısıtlamalarının bugünden itibaren kaldırıldığını duyurdu.

Cuomo, artık maske takma, sağlık taraması yapma, sosyal mesafeye uyma ve sosyal toplantılara sınır getirme gibi kurallara gerek olmadığını ancak hala aşı yaptırmamış kişilerin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) protokolüne göre tedbirlere devam etmesi gerektiğini vurguladı.

CDC’nin belirlediği Kovid-19 tedbirlerinin ilkokullarda, toplu taşıma araçlarında, büyük kalabalıkların olduğu bina içi etkinliklerde, sağlık merkezleri ve hapishanelerde uygulanmaya devam edeceğini aktaran Cuomo, salgınla mücadelede ön saflarda bulunan temel hizmet çalışanlarını onurlandırmak ve kısıtlamaları kaldırmayı kutlamak için bu akşam eyaletin 10 ayrı noktasında havai fişek gösterisi yapılacağı bilgisini de paylaştı.

İlgili Haberler