ABD'de sağlık bakanı görevden alınıyor

ABD'de sağlık bakanı görevden alınıyor
Çin ve Avrupa'dan sonra Korona virüsün merkezi haline gelen ABD'de ölü sayısı 50 binleri aşarken Sağlık Bakanı'nın görevden alınacağı iddiaları gündeme geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Sağlık Bakanı Alex Azar'ı görevden alacağı iddia edildi.

Resmi verilere göre en çok korona virüsü vakasının ve korona virüsüne bağlı ölümlerin görüldüğü ülke olan ABD’de salgının yavaşlamaması ve basında çıkan iddialar üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın seçtiği günah keçisi belli oldu.

Resmi verilere göre 54 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği ABD’de, Başkan Trump Sağlık Bakanı Alex M. Azar II’yi görevden almanın yollarını arıyor… ABD yönetiminin korona virüsüne karşı yavaş hareket ettiğine ve yönetim içerisinde sorunlar yaşandığına dair haberlerin yayılması üzerine Trump’ın böyle bir karar almaya yaklaştığı belirtildi.

New York Times’a konuşan iki kıdemli Beyaz Saray yetkilisi, bu gelişmelerin ardından Trump’ın görevden alma işlemini başlatabileceğini söyledi. Gazeteye konuşan kaynaklar Trump’ın yeni kalem müdürü Mark Meadows’un Azar’ın görevden alınmasını desteklediği ve korona virüsü krizi sakinleşince görevden alınacağını söyledi.