ABD'de seçim sonrası korkutan görüntüler. Trump destekçileri silahlarla sokağa çıktı

ABD'de seçim sonrası korkutan görüntüler. Trump destekçileri silahlarla sokağa çıktı
ABD’de günlerce süren başkanlık seçimi yarışında Joe Biden’ın ipi göğüslemeyi garantilemesi sonrası çarpıcı kareler ortaya çıktı. Trump’ı destekleyen gruplar silahlarla sokağa çıkarak “Daha bitmedi” şeklinde sloganlar attı.

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde Biden'ın kazanması, beraberinde tartışmaları da getirdi. Sonuçları kabul etmeyen ve kazandığını iddia eden Trump, Demokratların Biden için hile yaptığını savunarak sonuçları yargıya taşıyacağını ilan etti. 

Trump destekçileri de, Trump ve kampanya ekibinin itirazlarına paralel olarak ülke genelinde çeşitli bölgelerde eylem yapmaya başladı. 

1324790.jpg

Atlanta, Tallahassee, Austin, Bismarck, Boise ve Phoenix gibi kentlerde sokaklara çıkan Trump destekçilerinin silahlı oldukları ve "Daha bitmedi", "Çalmayı bırakın", "Oylar çalınıyor", "Yalan haberler" gibi sloganlar attıkları görüldü. 

Öte yandan, Trump destekçileri ile Biden'ın zaferini kutlayan Demokrat Parti destekçileri zaman zaman karşı karşıya geldi.

2-kopya.jpg

BIDEN 74 MİLYON OY ALMIŞTI

Rekor katılım ile gerçekleşen 59'uncu başkanlık seçimlerinde oyların tamamına yakını sayılırken, şu ana kadar gelen sonuçlara göre, Demokrat aday Joe Biden ülke genelinde yaklaşık 74 milyon 873 bin seçmenin oyunu aldı. Trump'a ise 70 milyon 602 bin seçmen oy verdi.