ABD’deki protestolarda bir Beşiktaşlı daha

ABD’deki protestolarda bir Beşiktaşlı daha
ABD’de George Floyd’un gözaltına alınırken bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrası birçok kentte tüm şiddetiyle süren protestolardan yansıyan bir görüntü dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir kamyonun arkasında Beşiktaş logosu ve “Bir gün herkes Beşiktaşlı olmasın, bırakın o ayrıcalık bize kalsın yazısı görüldü.

ABD’nin Mineapolis kentinde geçtiğimiz günlerde bir beyaz polis memurunun George Floyd adlı siyah bir vatandaşı gözaltına alırken öldürmesi sonrası ülkenin birçok yerinde başlayan protestolar tüm şiddetiyle sürüyor. Göstericilerle polisler arasındaki çatışmalar sürerken, sosyal medyaya ise dikkat çeken görüntüler düşüyor.

NTV muhabiri Övünç Özdem’in sosyal medyada paylaştığı bir videoda gösterilerin yapıldığı bir yerde bulunan bir kamyonun arkasında yazılanlar dikkat çekti. Kamyonun arkasında Beşiktaş logosu bulunurken, “Bir gün herkes Beşiktaşlı olmasın, bırakın o ayrıcalık bize kalsın” yazısı kameralara yansıdı.

olmasinu.jpg

Daha önce de gösterilerde Beşiktaş formalı bir kişi görülmüş ve akıllara ünlü “Beşiktaşlı olduğumuz için haksızlığa karşı çıkmıyoruz, haksızlığa karşı çıktığımız için Beşiktaşlıyız” pankartı gelmişti.

NE OLMUŞTU

46 yaşındaki George Floyd, geçtiğimiz günlerde, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Ülkenin bir çok yerinde protestolar sürerken, ordu devreye girdi.