ABD’den teröristlere 1.2 milyon dolarlık virüs yardımı!

ABD’den teröristlere 1.2 milyon dolarlık virüs yardımı!
ABD, Suriye’de terör örgütü YPG ve PKK’nın kontrolündeki hastane ve hapishanelerde görev yapan teröristlere tıbbı malzeme yardımı sağladı

Washington yönetimi, terör örgütü PKK ve PYG’nin kontrolünde olan Suriye’deki hastanelere ve hastanelere korona virüs salgınına karşı kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin dolar değerinde tıbbı malzeme yardımı sağladı.

Yapılan açıklamada, "Sağlanan tıbbi ekipman, Haseke ve Şedadi'deki hastanelerde çalışanları ve Suriye Demokratik Güçleri ile buradaki hapishanelerde görevli asayiş muhafızlarını korumaya yardımcı olacaktır” denildi. Ayrıca, örgütün elindeki hastane ve hapishanelere sağlanan malzemelerin eldiven, maske, ameliyat kitleri ve oksimetre gibi koruyucu ekipmanlardan oluştuğu ifade edildi.

Hapishanelerdeki örgüt üyelerine ise ayrıca koruyucu maske, koruyucu giysi ve cop sağlandığı belirtildi.

Öte yandan açıklamada ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe'nun da 27 Mart'ta Suriye'de sağlık ve insani yardım için korona virüs salgınına karşı 16,8 milyon dolar yardım sağlayacaklarını duyurduğu bildirildi.

KRİTİK ÖNEMİ VARMIŞ!

Açıklamada sözlerine yer verilen DEAŞ karşıtı koalisyonun sivil işlerinden sorumlu direktör yardımcısı Albay Brian Henderson'ın, "(YPG/PKK ile) Kalıcı ilişkimiz bu pandeminin de ötesine geçiyor ve SDG'nin, Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrar ve güvenliği sağlama misyonu için kritiktir." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Öte yandan açıklamada ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe'nun da 27 Mart'ta Suriye'de sağlık ve insani yardım için koronasalgınına karşı 16,8 milyon dolar yardım sağlayacaklarını duyurduğu bildirildi.