ABD’li doktor korkunç gerçeği açıkladı: Sistem çökmek üzere

ABD’li doktor korkunç gerçeği açıkladı: Sistem çökmek üzere
ABD'nin New York bölgesinde görev yapan Doktor Calvin D. Sun, yaşadığı zorlukları anlattı. Doktor Sun, sağlık çalışanlarında ekipman eksikliği olduğunu belirterek, hastaların yaklaşık 50 saat sıra beklediğini ve sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu ifade etti.

Korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren ABD’de de sağlık çalışanları ekipman yetersizliği nedeniyle zor günler geçiriyor. Ülkede sağlık çalışanlarına verilmesi gereken N95 maske ve hastalar için solunum cihazı eksiklikleri ABD'de salgının daha tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu.

ABD genelinde virüsün en çok görüldüğü New York’da görev yapan Doktor Calvin D. Sun, yaşadığı zor süreci Instagram hesabından paylaştı.

Dr. Sun, paylaşımlarında hastanesinin maske konusunda yaşadığı sıkıntılara değindi. Maskeleri temin eden bazı gönüllülerin kendilerine yolladığını belirterek teşekkür etti. Dr. Sun, maske konusunda sıkıntı yaşadıkları için kullandıkları ekipmanı çamaşır suyu ve alkol ile temizlediğini belirtti. Yine maske konusunda yetersiz kaldıkları bazı zamanlar arkadaşlarının galoştan maske yaptıklarını paylaştı. Başka hastanedeki arkadaşlarının önlük konusunda yetersiz kalınca çöp poşeti kullandıklarını belirtti.

"ODAYA ALINMAK İÇİN SAATLERCE BEKLİYORLAR"

Öte yandan Doktor Sun, bir hastanın 51 bir diğerinin ise 82 saat odaya alınmak için beklediğini ifade etti. Dr. Sun sebepsiz olarak kimsenin acil servise gelmemesi gerektiğini, hastanesinin acil servisinde hiçbir şekilde yer kalmadığını da ifade etti. CNN International ve MSNBC yayınlarına katılan Dr. Sun, "Kendi meslektaşlarımı, hemşireleri tedavi ettim, onları solunum makinelerine koydum, entübasyona tabi tuttum. İlk günden itibaren yeterince korunmuş olsaydık bunların hepsini önleyebilirdik, çok üzücü" dedi.