Fenerbahçe’yi yenip liderliğe oturan Abdullah Avcı ekrana Sir olarak çıktı. Beşiktaş’tan 38 milyon, Trabzon’dan 20 milyon almıştı

Fenerbahçe’yi yenip liderliğe oturan Abdullah Avcı ekrana Sir olarak çıktı. Beşiktaş’tan 38 milyon, Trabzon’dan 20 milyon almıştı
Süper Lig'in 9.haftasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın basın toplantısında taktığı kasket dikkatleri çekti. Avcı'ya gelen liderlik sonrası Alex Ferguson'a atıfta bulunularak sosyal medyada 'Sir' unvanı verildi.

Ha Sir Alex Ferguson Ha Abdullah Avcı

Süper Lig''de konuk ettiği Fenerbahçe''yi 3-1 yenen Trabzonspor''un teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli hocanın, basın toplantısında taktığı kasket ise dikkatlerden kaçmadı. Şehrin bir simgesi haline gelen kasketi gelenek haline getiren Avcı, tarzıyla büyük beğeni topladı.

Bordo Mavili ekibin antrenörü, Avcı''ya gelen liderlik sonrası Alex Ferguson''a atıfta bulunularak sosyal medyada ''Sir'' unvanı verildi.

BEŞİKTAŞ''TAN TAZMİNAT İLE AYRILMIŞTI

Beşiktaş ile 1 Haziran 2019''da resmi sözleşme imzalayan Avcı, siyah-beyazlı takımın başında 239 gün kalabilmişti. Yaşanan anlaşmazlıklar sonrası Beşiktaş ile Avcı arasındaki sorun Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu''na taşınmış, kurul, Beşiktaş''ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı''ya 17 milyon 340 bin TL fesih tazminatı ödemesine karar vermişti.

Daha sonra Avcı ile Trabzonspor anlaşmaya varmış ve Avcı ile 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Bordo-mavili kulüp söz konusu süre içerisinde 57 yaşındaki teknik adama 20 milyon TL garanti ücret ödeyeceğini KAP''a bildirmişti.

SIR LAKABI NEREDEN GELİR?

Sir (okunuşu SÖR) unvanı İngiltere''de kraliyet tarafından alanın başarı gösteren ve başarılı çalışmalar yürüten kişileri onurlandırmak ve ödüllendirmek için verilen bir unvandır.

FERGUSON BÖYLE "SIR" OLDU

İskoç hoca Alex Ferguson, M.United''ı dipten alıp zirveye taşıdı. 27 yıla 13 lig , 2 Şampiyonlar Ligi kupası sığdırdı. 1999''da Manchester United, Şampiyonlar Ligi''ni, Premier Lig ve Federasyon Kupası''nı kazanınca Alex Ferguson''a Kraliçe tarafından "Sir" unvanı verilmiştir.

İlgili Haberler