Abdullah Gül’e yakın isimden yeni parti iddialarına yeşil ışık

Abdullah Gül’e yakın isimden yeni parti iddialarına yeşil ışık
Abdullah Gül’e yakın isimlerden Fehmi Koru, yeni parti iddialarını değerlendirdi. Koru, seçmenlerin umut vermeyen iktidar partilerini tercih etmediğini ifade ederken, “Yeni parti beklentisi, rahatsızlık unsuru olarak görülmemeli” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından parti kuracağı iddiası, siyaset gündemine bomba gibi düştü. Bu haberlere bir yorum da Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen isimlerden olan Fehmi Koru’dan geldi. Koru, kendine ait internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, yeni siyasi partilerin, toplumların ihtiyacına yönelik olarak ortaya çıktığına vurgu yaptı. Seçmenlerin, gelecek için umut vermeyen iktidar partilerini tercih etmediğine dikkat çeken Koru’nun yazısının ilgili bölümleri şu şekilde:

“YENİ PARTİ RAHATSIZLIK UNSURU OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

“Yarın ne olacağı üzerine senaryolar oluştururken, yalnızca iktidardaki partinin yanlışlarına yoğunlaşmak bu sebeple hatalıdır; sonuç için diğer partilerin gelecek tasavvurlarına bakmak gerekir. Senaryolarda gördüğüm bir uygunsuzluk da, ‘yeni parti’ beklentisinin rahatsızlık unsuru olarak görülmesidir.”

“SİYASETTE UMUDUN TÜKENMESİ İSE ÜLKE İÇİN ZARARLIDIR”

“Oysa, siyasette o kapının hep açık tutulması herkesin -en başta da ülkenin- yararınadır. İktidarları yanlış yapmaktan engelleyen, kendine çeki-düzen verme ihtiyacı hissettiren, itibar ettiği kalemlerin itirazlarına da yol açan yanlış tercihlerde bulunmaktan onları alıkoyan da her zaman ciddi bir alternatifle karşılaşabileceği beklentisidir. O beklenti kaybolursa, hele bir de mevcut muhalefet güven de vermiyorsa, ülkede umutsuzluk yaygın hale gelir. Siyasette umudun tükenmesi ise ülke için zararlıdır.”

İlgili Haberler