Acun Ilıcalı İngiliz basınına konuştu: “Tarih yazmak istiyorum”

Acun Ilıcalı İngiliz basınına konuştu: “Tarih yazmak istiyorum”
İngiliz kulübü Hull City’i satın alan Acun Ilıcalı, Londra’da Daily Mail muhabiri David Coverdale’e geniş bir röportaj verdi. İşte Acun Ilıcalı’nın sözleri…

Acun Ilıcalı: “Türkiye ile güzel ilişkiler hedefliyorum."

“İNGİLİZ FUTBOLUNA AŞIKTIM”

“İngiliz futboluna her zaman aşıktım. Fİnansal gücüm olunca İngiltere’den bir kulüp satın almaya karar verdim. İngiliz futbolunu tamamen kanımda hissediyorum. Burada bir kulüp satın almak her zaman hayalimdi.”

“HEDEFİMDE 5 KULÜP VARDI”

“Hangi kulübün benim için daha iyi olacağını kontrol ediyordum. Hedefimde 5 kulüp vardı. Hull’u Premier Lig’de mücadele ettiği dönemden tanıyordum. Son olarak şehri görmek ve nasıl bir yer olduğunu anlamak istedim. Şehre geldiğim ilk adandan itibaren kendimi iyi hissettim. İnsanları ve stadyumu çok sevdim. Şehirden çok iyi bir enerji aldım.”

“Hull’daki Humber Köprüsü, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’ne bezniyor. hatta forma renkleri bile beni etkiledi. Yanımda kardeşim vardı ve ona ‘Bu benim şehrim ve benim takımım’ dedim.”

“ASLA BAŞARISIZ OLMADIM”

“Tüm kariyerim boyunca asla başarısız olmadım. Her yıl bir öncekinden daha iyi oldu. İnsanları eğlendirmekten keyif alırım. Hull benim güzel insanlara keyif vermek için yeni hedefim. Her şey 1 yılda olmayacak ama gelecek sezondan itibaren Hull’u Premier Lig’e yükseltmek için tamamen motive olacağız.”

“HEDEF İLK 6“

“Premier Lig’e yükselmek ilk hedef ama bana inanın ki Premier Lig’e yükselirsek küme düşme adayı takımlardan biri olmayacağız. Hedefimiz ilk 6’yı zorlamak olacak.”

“Leicester’da olup Hull’da olmayan hiçbir şey yok. Leicester’ın son yıllardaki performansını takdir ediyorum. Yeni Leicester olabiliriz. Bu kulübün kupalar kazanma potansiyelini gördüm.”

“Hull’u para kazanmak için satın almadım. Hull için iyi şeyler yapmaya geldim. Transferler yapmamız gerekiyor. Ancak, pahalı değil doğru transferler yapacağız ve takımımızı yükselteceğiz.”

“FUTBOL DEVRİMİ…”

“Ben bir futbol devrimi yapmak istiyorum. Oyunun içine taraftarı alarak bu devrimi gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Dünyada daha önce hiçbir kulübün yapmadığı şekilde taraftarı kulübe dahil edeceğiz.”

“Hull’un instagram’daki takipçi sayısının 100 bin artması sadece başlangıç. Hull’u takip eden 1 milyondan fazla taraftar var. Türkiye’de ise 10 milyon Hull City taraftarı olmasını hedefliyoruz.”

“Hull’daki taraftarları, Türkiye’ye tatile götürmek gibi çılgın hayallerim var. Benim ülkemin güzelliklerinden keyif alsınlar. Ayrıca, Türkiye’deki insanlar da bu güzel şehirle ve İngiliz futboluyla eğlensinler istiyorum.”

“TÜRKİYE İLE GÜZEL İLİŞKİLER HEDEFLİYORUM

“Hull City ile Türkiye arasında tarihi düzeyde güzel ilişkiler kurmayı hedefliyorum. Torunlarımıza, dünyada daha önce başarılmamış bir şeyi başardık diye anlatırız.”

“Benim hayatım milyonda 1 insanın yaşayacağı bir hayat. 20 yaşımda evlendim. 21 yaşımda baba oldum. Ailemi 22 yaşımdayken trafik kazasında kaybettim. Kızım da arabanın içindeydi. 15 kırık kemikle o kazadan kurtuldu. 23 yaşımda motorsiklet kazası yaptım ve arkadaşım yanıbaşımda hayatını kaybetti. 24 yaşımda ise tamamen iflas ettim.”

“Benim hayatım film olur! 3 evliliğim ve 4 kızım var. Kişisel hayatım biraz ilgi çekicidir. Bu yüzden 10 yıldır üst üste hakkında en çok haber yapılan insansım. Ancak, Türkiye’de en çok güvenilen 5 insandan biri olmakla gurur duyuyorum. Türk halkı tarafından seviliyor olmaktan ötürü gururluyum.”