Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den Orhan Uğuroğlu’na gece yarısı telefonu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den Orhan Uğuroğlu’na gece yarısı telefonu
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'nun evinin önünde saldırıya uğramasının ardından geçmiş olsun mesajları gelmeye devam ediyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Uğuroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Berkay Bigeç - Yeniçağ - Ankara

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, dün Ankara'da evinin önünde uğradığı sopalı saldırı sonucu kolundan yaralandı. Olayın ardından Uğuroğlu'na geçmiş olsun telefonları gelmeye devam etti.

ADALET BAKANI GECE YARISI ARADI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül gece yarısı Uğuroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Gül,  “Sayın Uğuroğlu, yıllarca izlediğimiz deneyimli ve bilgili bir gazetecisiniz. Size yapılan saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyorum. Türkiye’nin demokrasisine, basın özgürlüğüne yapılan menfur bir saldırıdır. İlk anından itibaren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat vererek yaşanan saldırıların en ince ayrıntısına kadar soruşturulmasını istedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı bu yöndedir. Bu menfur saldırının azmettiricileri bağımsız yargı önüne çıkartılacaklar. Yargı bu hain saldırıyı yapanlara yasalar çerçevesinde gerekli cezalar vereceği inancındayız. Sayın Uğuroğlu, Yazılarınızla ülkemizin sorunlarını ortaya koyuyor, fikirlerinizi özgürce ifade ediyorsunuz. Ülkemizde fikir özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ DE MESAJINI İLETTİ

Orhan Uğuroğlu'na bir geçmiş olsun mesajı da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Bakan Pakdemirli,  “Merhum babam Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli’nin de çok değer verdiği gazetecilik mesleğinde duayen olan bir abimizsiniz. Size yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye’de gazetecilere yapılan saldırılara, siyasetçilere yapılan saldırılara asla taviz vermeyeceğiz. Yazılarınızda elbette iktidara elbette siyasilere eleştiriler olacak. Bizler bu eleştirilerden yararlanıyoruz. Aleyhimize hakaret dolu, tehdit dolu yazanlar da çok oluyor. Siyasetçiler olarak onlara da tahammül etmek zorundayız. Hele hele sizin gibi 50 yıllık 70 yaşına bir gazeteciye hürmet ve saygı göstermek toplumun her kesimi için gerekirken, bu alçak saldırıya muhatap olmanız gerçekten çok çok üzücüdür. Geçmiş olsun” dedi.