Ceyhan Belediyesi’nde Arbede Çıktı

Ceyhan Belediyesi’nde Arbede Çıktı
Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcıları Cemal Gürsel İlci ve İlker Önük'ün de, aralarında bulunduğu meclis üyeleri Belediye Başkanı Hülya Erdem ile görüşmek için makama çıktı. Sağlık İşleri Müdür Vekili görevi verilen Ceren Tekbaş ile aralarında yaşanan tartışma, şirket çalışanlarının da katılmasıyla arbedeye dönüştü.

Yalçın Memiş /Adana 

Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcıları Cemal Gürsel İlci ve İlker Önük''ün de, aralarında bulunduğu meclis üyeleri Belediye Başkanı Hülya Erdem ile görüşmek için makama çıktı. Kendisi şirket çalışanı olan ancak Sağlık İşleri Müdür Vekili görevi verilen Ceren Tekbaş ile aralarında yaşanan tartışma, şirket çalışanlarının da katılmasıyla arbedeye dönüştü.

Önceki gün saldırıya uğrayan Cemal Gürsel İlci ve İlker Önük, dün Başkan Erdem''in imzasıyla başkan yardımcılığı görevlerinden alındı.

MECLİS ÜYELERİNE ''KORKAKSINIZ'' DEDİ

37 sözleşmeli personel çıkışının verilmesi için meclise getirilen gündem maddesiyle ilgili başlayan tartışmada, iddiaya göre, Ceren Tekbaş, "Siz partili misiniz, korkaksınız. Başkanı yalnız bıraktınız" diye bağırınca, meclis üyeleri de, "Sen kimsin de bizimle böyle konuşuyorsun" dedi. Makamda tartışmaya tanıklık eden bir şirket çalışanının da tartışmaya, yumrukla dahil olduğu, Başkan Yardımcısı''na yumruk attığı ve daha sonra diğer şirket çalışanlarını da toplayarak, meclis üyelerine saldırdığı ileri sürüldü.

BAŞKAN ODASINDAN ÇIKMADI

Sözde Özel Kalem Müdürü Öznur Akçan, ''Başkan kimseyle görüşmeyecek, kendi aranızda halledecekmişsiniz" deyince, meclis üyeleri de Başkan Hülya Erdem''e yüksek sesle tepki gösterdi. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem''in dışarıya çıkmaması ve olaya müdahale etmemesi yönetim zaafiyeti olarak yorumlanırken, Ceyhan Personel AŞ''den işe alınanların bazı kişilerin, belediye içerisinde çeteleştiğini ve Başkan Hülya Erdem adına bu tür gerginliklere neden olduğu iddia edildi.

BAŞKAN YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan tartışmaların ardından Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Başkan Yardımcıları Cemal Gürsel İlci ve İlker Önük''ü görevlerinden aldığını bildiren yazıyı imzalayarak işleme koydu. Başkan Erdem, "A Takımı" olarak açıkladığı isimlerden herkesi görevlerinden alarak, kendi kadrosunu oluşturmak için düğmeye bastı. Başkan Erdem''in bu girişimleri CHP örgütlerinde de rahatsızlık uyandırdı. Konuyla ilgili CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi''nin tavrı ve açıklaması merakla bekleniyor.