Afgan lider Eşref Gani 4 araba para ile kaçmıştı! Başkanın kızının keyfi yerinde, bakın nerede yaşıyor

Afgan lider Eşref Gani 4 araba para ile kaçmıştı! Başkanın kızının keyfi yerinde, bakın nerede yaşıyor
Ülkeyi terk edip Dubai'ye kaçan ve yanında 169 milyon dolar götürdüğü iddia edilen Afganistan'ın devrik başkanı Eşref Gani'nin kızı Mariam'ın nerede yaşadığı öğrenildi.

Taliban''ın başkent Kabil''e girmesiyle birlikte Afganistan''ı terk edip Birleşik Arap Emirlikleri''ne kaçan ve yanında 169 milyon dolarlık serveti de götürdüğü iddia edilen Eşref Gani''nin kızı Mariam''ın New York Brooklyn''delüks bir hayat yaşadığı ortaya çıktı. 

Hayatında sadece bir kez Afganistan''a gittiği öne sürülen 42 yaşındaki Mariam, ülkesi Afganistan''ı Taliban''ın ele geçirmesi, babasının ise ülkeyi kaderine terk edip kaçmasından birkaç gün sonra Brooklyn''de kadın arkadaşıyla gezerken görüntülendi. Clinton Hill''de lüks bir yaşam süren film yapımcısı Mariam''ın arkadaşıyla sohbet ettiği, görüntüler basına yansıdı. 

Mariam''ın Afgan kadın ve çocukların dramı üzerine pek çok bağımsız film çektiği, bunlarla iyi paralar kazandığı bilinirken, Mariam ülkede yaşananlara uzun süre sessiz kaldığı için büyük tepkilerle karşılaştı. 

Bunun üzerine Gani sosyal medya hesaplarından New York''taki sanat camiasına seslenerek Afgan kadınlara yardım etmeleri ve destek vermeleri çağrısında bulundu. Ancak Gani''ye tepki yağmaya devam etti ve lüks yaşantı sürerken sessiz kaldığı tepkileri devam etti.

ABD basını tarafından görüntülenen Mariam, soruları yanıtsız bırakırken, Taliban''ın Afganistan''da kontrolü ele geçirmesinin ardından Instagram''dan yaptığı paylaşımda, ülkede geride kalan ailesi, arkadaşları ve meslektaşları için öfkeli ve üzgün olduğunu, onlar için çok korktuğunu söyledi. 

Daha önce doğrulanmayan iddialara göre, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani''nin ülkesini Taliban''a bırakarak kaçmasının ardından Tacikistan''a, Özbekistan''a ve Umman''a kaçtığı spekülasyonları basında yer almış, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Eşref Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri''nde olduğunu ve ülkeye ''insani gerekçelerle'' kabul edildiğini duyurmuştu.

PARALAR ARABALARA SIĞMADI

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, kenar mahalleleri almaya başlarken hükümete yönetimi ve başkenti barışçıl şekilde devir çağrıları yaptı. Cumhurbaşkanı Eşref Gani aynı gün akşam saatlerine doğru ülkeyi terk etti.

Rusya Büyükelçiliği''nden yapılan son dakika açıklamasında, uçağa binerek ülkeyi apar topar terk eden Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani''nin nakit dolu 4 araba ve 1 helikopterle ülkeden kaçtığı öne sürüldü. 

Rusya Büyükelçiliği sözcüsü Nikita Ishenko, "Rejim çökünce Gani''nin Afganistan''dan kaçma şekli en belirgin şekilde karakterize ediliyor: Dört araba para doluydu, paranın bir kısmını bir helikoptere koymaya çalıştılar ama hepsini sığdıramadılar paraların bir kısmı pistte kaldı" dedi.

 

 

İlgili Haberler