Taliban 3 günde 3 şehri Kabil hükümetinden aldı

Taliban 3 günde 3 şehri Kabil hükümetinden aldı
ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararı alması ve Afgan yönetiminin barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından saldırıları hızlandıran ve vilayet merkezleri üzerindeki baskısını yoğunlaştıran Taliban bir merkezi daha ele geçirdi.

Afganistan'dan kötü haber

Ülkenin kuzeyinde stratejik Kunduz vilayetinin merkezindeki bazı bölgeleri önceki gün ele geçiren Taliban dün de vilayet merkezini tamamen kontrol altına aldığını duyurdu.

Cuma günü İran sınırındaki Nemruz vilayetinin merkezi Taliban kontrolüne geçmişti. Böylece Afganistan''da Taliban ilk kez bir vilayet merkezini ele geçirmişti. Ülkenin kuzeyindeki Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinin cumartesi günü Taliban kontrolüne geçmişti. Kunduz''la birlikte 2 günde 3 vilayet merkezi Taliban''a geçmiş oldu. Öte yandan Afganistan''ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde ABD birliklerine ait B-52 uçakları, ilerleyen Taliban mevzilerini bombaladı.

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Favad Aman, basına yaptığı açıklamada, ABD birliklerine ait B-52 bombardıman uçaklarının Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Taliban mevzilerini bombaladığını aktardı. Saldırıda 200''den fazla militanın öldürüldüğünü ifade eden Aman, Taliban''a ait çok sayıda silah ve mühimmatın da imha edildiğini belirtti.

İlgili Haberler