Ağrı'da 197 kaçak göçmen yakalandı

Ağrı'da 197 kaçak göçmen yakalandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda giren yabancı uyruklu 197 kaçak göçmen yakalandı, olaya ilişkin 6 şüpheli tutuklandı.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, kaçak göçmenleri yasa dışı yollardan ülkeye sokan ve onlara yer temin eden kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Harekete geçen polis ekipleri, ilçede düzenledikleri operasyonda kaçak göçmenleri ülkeye sokarak onlara yer temin ettikleri iddiasıyla 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ekipler, operasyonun devamında bu kişilerin yer temin ettiği ya da araçla taşıdığı kaçak göçmenleri yakalamak için bazı adreslerde arama yaptı.

Aramalarda, yasal olmayan yollarla yurda giren Pakistan ve Afganistan uyruklu 197 kaçak göçmeni yakalayan ekipler, bu kişilerin taşınmasında kullanılan 3 araca da el koydu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)