Büyük kapışma

Büyük kapışma
Büyük kapışma

106 yıllık tarihinde 38 farklı başkanın yönettiği sarı lacivertli kulüpte bugün yapılacak seçim öncesinde adaylar son kez kürsüy

106 yıllık tarihinde 38 farklı başkanın yönettiği sarı lacivertli kulüpte bugün yapılacak seçim öncesinde adaylar son kez kürsüye çıktı. 2010-11 sezonu kupasının Fenerbahçe’nin olduğunu söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, kulübü her sıralamada Avrupa’nın en iyi 5 kulübü yapacaklarını söyledi.

 

Zaman zaman hararetin yükseldiği ilk günde konuşması bittikten sonra salondan ayrılan rakibini topa tutan mevcut başkan Aziz Yıldırım ise çok sertti: 1998’de göreve seçildiğimde kulübün varlığı 5’se borcu 75’ti. Yaptığımız tesisler ortada, mali yapımız şeffaftır...

 

Sarı lacivertli kulüpte bugün 10.30’dan itibaren yapılacak olağanüstü seçimli kongre öncesinde adaylar son konuşmalarını yaptı. Oldukça hararetli geçen genel kurulda tansiyon zaman zaman yükselirken 1998 yılından bu yana koltukta bulunan Aziz Yıldırım ve en büyük rakibi Mehmet Ali Aydınlar ön plana çıktı. Konuşmasına başkan Yıldırım’ın 61. yaş günün kutlayarak başlayan Aydınlar, 2010-11 sezonu şampiyonluk kupası sahibinin Anayasa teminatı altında tartışmasız Fenerbahçe olduğunu vurguladı. Bu sözlere salondaki bazı üyeler tepki gösterirken Aydınlar ise, “TFF başkanlığım döneminde bu konu hakkında karar verilmedi. Karar benden sonra verildi ve Tahkim Kurulu kararı onadı” dedi.

 


Namus sözü verdi
Aydınlar, “Ben F.Bahçe ve Cumhuriyet sevdalısı Mehmet Ali Aydınlar. Türkiye’nin en büyük kulübünü yeniden büyük F.Bahçe taraftarının ve camiamızın gururu haline getireceğimize, Fenerbahçemizin mali olarak şeffaf ve hesap verebilir bir kulüp olmasını sağlayacağımıza, Atatürk’ün kulübü Fenerbahçe’ye maddi ve manevi anlamda tarihinin en parlak dönemlerini yaşatacağımıza, F.Bahçe’yi her sıralamada Avrupa’nın en büyük 5 kulübünden birisi yapacağımıza, namusum ve şerefim üzerine and içerim” ifadesini kullandıktan sonra salondan ayrıldı. Diğer aday Yamen Uzun ise Yıldırım ve Aydınlar’ın ön plana çıktığını, liste açıklamayacağını ancak herkesten oy istediğini söyledi.

 

Yıldırım ise Aydınlar’a çok sert ifadelerle yüklendi: “Şeffaflıktan bahsediliyor. Fenerbahçe SPK’ya bağlı, her şey inceleniyor, ne şeffaf olacak başka. Denetleme kurulu kulübü denetliyor. 1998’de başkan oldum. Aydınlar başkan olduğumda stat için kredi istediğimi söylüyor. Eski başkan Ali Şen, borç için köklü ödeme yapmamız gerektiğini söyledi. 6 milyon doları çuval içinde getirdim ve o parayı geri alamadım.” F.Bahçe Başkanı’na hakaret edeni asla affetmeyeceğini dile getiren Yıldırım, “Kulübü devraldığımda varlığı 5’se 75 borcu vardı. Şimdi 460 milyon lira borç var. Borç 500’ün üstündeyse her şeyimi satacağımı ve ödeyeceğimi divana taahhüt ediyorum” dedi.

 


Biz şike yapmadık
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “F.Bahçe’nin bir çöpü yoktu. Şimdi salonu, stadı, topuk yaylası var. 5 yıldızlı takım vaadleri lafla olmaz. Aydınlar gitmeseydi de dünyanın en iyi 5 kulübü nasıl olacağını ve bütçenin ne kadar olacağını anlatsaydı. Recep Özcan dilekçesini geri çekmem için benden 3 milyon dolar istedi. Vermeyince de mahkeme kararıyla kulübü kongreye götürdü. Fenerbahçe şike yapmamıştır. İFenerbahçe’yi UEFA’da savunduk. UEFA, Federasyon’un gerekli belgeleri göndermediğini ve bu nedenle bizi Devler Ligi’ne almadığını söyledi. Mehmet Ali Bey iyi biri ama maalesef Galatasaraylılarla çalıştı hep yanlış yönlendirildi. İstediğiniz adaya oy verin ama Fenerbahçeye sahip çıkın.”

 

Belgü saf dışı kaldı ortalık fena karıştı!

Seçimli olağanüstü genel kurulun ilk gününde başkan adayı Hulusi Belgü hakkındaki “geçici ihraç” kararının kaldırılması reddedildi. Bu kararın ardından salonda büyük bir ugultu oluştu. Daha sonra 2 kez daha tekrarlanan seçimde de aynı sonuç çıktı. Belgü taraftarları salondan çıkarken, Rahmi Eyüboğlu’nun yönetici Yasemin Merçil’e parmak salladığını gören Aziz Yıldırım, yerinden kalktı. Eyüboğlu’nu yakalayarak Merçil’den özür dilemesini isteyen Yıldırım daha sonra tekrar salona döndü. Ayrıca 3 Temmuz sürecinde tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu’nun, üyelik durumları için yapılan görüşme ve değerlendirmede, üç yöneticinin de “kötü şöhret sahibi” olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi. Aziz Yıldırım’a dava açan Recep Özcan’ın ihracının tekrardan Disiplin Kurulu’nda görüşülmesi reddedildi.

 

İLK GÜN NOTLARI

*Divan Başkanlığı’na Vefa Küçük seçildi.
*Yönetim kurulu, ibra edildi.
*61 yaşına giren Yıldırım için sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.
*Asbaşkan Tahir Perek, “Kulübün borcu 800 milyon lira değil, 463 milyon liradır” dedi.
*Ali Şen, genel kurula olan katılımdan duyduğu memnuniyeti, “Siyasi parti liderleri bile bu kadar ilgi görmüyor” sözleriyle ifade etti.
*Başkanlık divanının önüne sarı-lacivertli takımların bütün branşlarda kazandığı kupalar sergilenirken, 2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında yer aldı.
*Çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) salonun yakınında konuşlanıp çevrede önlemler alırken, 1000 polis görev yaptı.
*Kongreyi 214 gazeteci izledi.
*Ulaşım kolaylığı sağlamak için Ataşehir’deki salona ring seferleri yapıldı.