Ahmet Hakan işi örtbas etmek için olayı İstihbarat Şefi'nin üstüne yıktı. Yandaş Hürriyet Gazetesi Paşabahçe Vapuru haberinde İBB'nin adını bile geçirmedi

Ahmet Hakan işi örtbas etmek için olayı İstihbarat Şefi'nin üstüne yıktı. Yandaş Hürriyet Gazetesi Paşabahçe Vapuru haberinde İBB'nin adını bile geçirmedi
Paşabahçe Vapuru'nun yenilenmesi haberi Hürriyet gazetesinde yer almış ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve İBB'nin adı geçmemişti. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan konuyla ilgili açıklamada bulunarak İstihbarat Şefi’nin hatası olduğunu duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2010 yılında Şehir Hatları filosundan düşürülen 1952 üretimi tarihi Paşabahçe Vapuru’nu, 70’nci yaşında restore etti. Tarihi Paşabahçe Vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikle tekrardan mavi sulara kavuştu. Paşabahçe Vapuru böylelikle 12 yıl sonra Haliç Tersanesi ile Koç Müzesi arasında ilk seferini yaptı.  

Hürriyet Gazetesinde yer alan haberde ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB''nin ve Şehir Hatları''nın adı bir satır bile geçmedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet gazetesinin Paşabahçe Vapuru''nun restorasyonu haberinde İBB ve Şehir Hatları isminin geçmemesine tepki gösterdi.

AHMET HAKAN TOPU İSTİHBARAT ŞEFİ''NE ATTI

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise konuyu köşesine taşıdı. Ahmet Hakan hem ''hatalarını kabul etti'' hem de İBB Başkanı İmamoğlu''nun ''sızlandığını'' söyleyerek, “Vah vah. Kıyamam ben sana. Sen yine mağdur mu oldun bakayım” diyerek kendisine sarılma arzusu doğuyor insanın içine" ifadelerini kullandı.

Paşabahçe haberini yapan Hürriyet İstanbul İstihbarat Şefi Eyüp Serbest’ten bahseden Hakan, “Eyüp Serbest, “Ben bu vapurun hastasıyımdır” diyerek bizzat kendisi kaleme aldı Hürriyet’teki Paşabahçe vapuru haberini.” Dedi.

Devamında ise Hakan, “Vapurun tüm macerasını ve tarihini görkemli bir şekilde yazan Eyüp Serbest, maalesef vapurun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip İstanbul’a kazandırıldığından bir satırcık olsun bile söz etmemiş.” Şeklinde yazdı.

Habercilik açısından bu büyük eksikliği kendilerinin de fark etmediğini belirten Hakan, “Ah vah ettik. Üzüldük. Mahcup olduk. Ama ne çare! Eyüp’ün zerre kadar politik bir önyargısı yoktur.” Dedi.

Hatamız eksiğimizdir diyen Ahmet Hakan, “İmamoğlu’nun emeğini, payını gizlemek gibi bir kaygıyı asla ve kata taşımaz. Paşabahçe vapuru önceki gün akşamın geç saatlerinde yapılan törenle hizmete girince... Eyüp Serbest ve arkadaşları, bu törenin haberini yaptılar ve ilk haberdeki eksikliği telafi ettiler. Dünkü haberimizde Paşabahçe vapurunun İmamoğlu tarafından İstanbul’a kazandırıldığının altı kalın kalın çizilmiş oldu yani.” Şeklinde belirtti.

Hakan, Ayrıca İmamoğlu’nun magdura oynadığını söyleyerek, “O kadar sızlandı ki...Vah vah. Kıyamam ben sana. Sen yine mağdur mu oldun bakayım” diyerek kendisine sarılma arzusu doğuyor insanın içine.” Dedi.

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

İmamoğlu, Paşabahçe Vapuru için düzenlenen törende şu ifadeleri kullandı:

"Bu marifet iltifata tabidir. Ben de bu marifetimizi gören ve neredeyse tam sayfa haber yapan bir gazeteye teşekkür etmek istiyorum. Tam sayfa haber yapan ve benim arkadaşlarım bana yolladığında ismini söylemekte sıkıntı görmüyorum. Bu gazeteyi Hürriyet Gazetesi''ni ben bir sayfayı altı yedi kez taradım genel başkanım. Ve ne yazık ki içinde ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi var ne şehir hatlarının şirket adı var ne genel müdürü var ne bir şey var. Bir an acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu diye düşündüm. Kendi kendini restore etmiş mi diye düşündüm. Biraz gülmekte de fayda var ama çok önemli değil. Bu süreci tamamlayan, hayata geçiren kurumdan bahsetmemeyi bile başarabilen bir aklın gerçekten bu ülkeye verecek hiçbir faydası kalmamış demektir. Hiçbir değerine sahip çıkamazlar. Aynı şeyi Yerebatan Sarnıcı’nda da yaptılar. Çok tesadüftür genel başkanım. Yine bu sayfanın hemen yan sayfasında şöyle açtığınızda o bir sayfada her gün televizyonlarda görmeye alıştığımız ve her gün televizyonlarda, gazetelerde görüp dinlemeye alıştığımız birinin tek sayfada altı fotoğrafını da görebilirsiniz bu arada. Dolayısıyla gerçekten bu aklın, bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, maneviyatına verecek tek bir şeyin aldığını artık düşünmüyorum."

6 DEFA ERDOĞAN’I KULLANDILAR

Öte yandan Hürriyet aynı gün yaptığı bir haberde, tek sayfada 6 kez AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kullandı.

KÖSELE NEDİR

Kösele, büyükbaş hayvanlardan üretilmiş sert bir deri çeşididir. Oldukça dayanıklı ve sert bir yapıdadır. Yapısının bu türden olmasının nedeni, kullanılan çeşitli bağlayıcı kimyasallar ve koruyucu yağlardır. Genellikle ayakkabı tabanında kullanılan ancak çırçır fabrikalarında pamuğun çekirdeğinin ayrılmasında, makine kayışlarında ya da contalarında kullanılabilen, kalınlığı 2 milimetreden 7 milimetreye kadar olabilen, oldukça dayanıklı, sert bir deri çeşididir. Ayrıca bugün ayakkabıların büyük çoğunluğu, ikinci bir defa bir miktar bitkisel tabaklanmış deri ve köselerden yapılmaktadır. Suni deri ve üzeri kaplanmış dokumalar, alışılmış deri ve kösele pazarında önemli bir yer almışlardır.

İlgili Haberler