Ailesi Zeki Alasya’dan neden uçak yapmasını bekledi. İşte usta oyuncunun bilinmeyen hayat öyküsü

Ailesi Zeki Alasya’dan neden uçak yapmasını bekledi. İşte usta oyuncunun bilinmeyen hayat öyküsü
Gazeteci Tevfik Yener, sosyal medya hesabından Yeşilçam’ın usta oyuncularından Zeki Alasya’nın bilinmeyen okul başarısını anlattı. Sanatçının Robert Koleji’nde her yıl okul birincisi olduğunu ve ailesinin Alasya’nın bilim insanı olmasını beklediğini kısa bir öyküyle dile getirdi.

Hayatı boyunca birçok tiyatro, sinema filmi ve dizide rol alan, Yeşilçam''ın unutulmaz oyuncularının başında gelen Zeki Alasya, vefatının 6. yılında anılıyor. Sevilen sanatçı sosyal medyadan da birçok kişi tarafından sevgi ve saygıyla bir kez daha hatırlandı. Gazeteci Tevfik Yener’de usta oyuncuyu bilinmeyen bir öyküsünü anlatarak, Alasya''nın okul başarısının altını çizdi.

Alasya''nın oyunculuk alanına girmeden önce tüm ailesi tarafından bilim insanı olması bekleniyordu. Ancak Zeki Alasya, dünyanın en iyi okullarının başında gelen Robert Koleji’nde okumasına rağmen sanat aşkının peşinden giderek Yeşilçam tarihine adını altın harflerle yazdırmayı tercih etti.

Gazeteci Tevfik Yener’in Zeki Alasya’nın bilinmeyen hikayesini şu şekilde anlattı:

KISA PANTOLONLU HALİNİ BİLDİĞİN BİR KARDEŞİ KAYBETMEK ÇOK ACI VERİYOR... NUR İÇİNDE YAT ZEKİ.

Zeki Alasya uçup gitti, melekti. Zeki için İstanbul Aşk Ekmek Hayal adlı kitabımda "Laleli''nin şöhretleri" bölümünde şöyle yazmıştım:

Bir harika çocuk daha

Doktor Güngör başarılı bir tıp öğrencisiydi. Laleli''deki evlerinden Güngör''ü almaya gittiğimizde kapının önünde şort giymiş sevimli bir genç vardı. Güngör "-Kardeşim" diye tanıttı. Kıvır kıvır saçlı kardeşle biraz lafladık. Çok zekiydi. Robert Kolej öğrencisiydi. Her yıl okul birincisi olduğundan Robert Kolej''de el üstünde tutuluyordu.

Ailesi ve biz büyük bir bilim adamı olmasını bekliyorduk. Robert Kolej onu Amerika''ya gönderecek, okutacak, o da Türkiye''ye dönünce uçaklar (?) yapacaktı.

Bir gün o çocuğu afişlerde gördüm. Uçak mühendisi değil, sahne ustası olmuştu. Adı: Zeki Alasya''dır.

 

İlgili Haberler