Erdoğan’dan ‘çatı’ eleştirisi

Erdoğan’dan ‘çatı’ eleştirisi
Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’nin çatı aday belirlemesini eleştirerek, “Şimdi kalkmış, ikisi de Genel Müdür ile Bahçeli, Türkiye’nin cumhurbaşkanında aranan vasıfları anlatıyorlar.

Erdoğan’dan ‘çatı’ eleştirisi

Bu ne demektir? Bizde bu vasıflar yok, oturduk konuştuk, bizim vasıflarımızın üzerinde vasfa sahip olan böyle bir kişiyi bulduk. Yaptıkları iş bu” dedi. AKP’nin Haliç Kongre Merkezi’ndeki İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, AKP’nin geleceğine ilişkin de şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun kaygılanacağımız en son şey AKP’nin geleceğidir. AKP şahıslarla değil ilkelerle sınırları belli politikalarla ve en önemlisi dava şuuruyla var olan bir partidir. Partinin başına Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş bunu tartışmasını yapmak davaya ihanettir. Bugün Tayyip Erdoğan var. Bir an sonraya garantim var mı?” Başbakan Tayyip Erdoğan, bu hafta Cumhurbaşkanlığı istişare turlarını bitiriyor. Kararın ise hafta sonuna kadar açıklanması planlanıyor. 97 STK’nın çatısı olan Milli İrade Platformu’yla bir araya gelen, Erdoğan, Meclis’te grubu olmayan partilerle görüştükten sonra AKP’nin Köşk adayı netlik kazanacak. Başbakan Erdoğan, Balyoz Davası’ndaki tahliyelerle ilgili olarak da şunları söyledi: 

İçeride kalırlardı
“AİHM’e gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. AİHM lehlerinde bir netice verse bile biz Türkiye olarak belli bir bedel verirdik ve içeride kalmaya devam ederlerdi. Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Sadece bu ülkede kimin demokrasi mücadelesi verdiğini bilsinler yeter. Kalkıyorlar açıklama yapıyorlar, ‘Bu ülkede artık Anayasa Mahkemesi olduğunu gördük’, ‘Ağır ceza mahkemelerinin olduğunu gördük.’ Hepsi iyi güzel de, bu iktidarın 2010 referandumundaki halkıyla bütünleşerek aldığı yüzde 58’i niye görmüyorsun? Sizlere o zemini hazırlayan AK Parti’dir.”